31 d’Octubre de 2018

Conferència: “Numerosas Palabras”

Les matemàtiques i la literatura són àmbits aparentment diferents. En canvi, aquesta conferència mostrarà l’antiga relació que els dos àmbits mantenen amb l’objectiu de desterrar algunes idees preconcebudes.

Categoria: Vilamatiques.

07 de Juny de 2018

Guanyadors del III Concurs de Contes Xifrats

El projecte Vilamàtiques va tancar el curs 2017-2018 amb la conferència “Carl Friedrich Gauss. Algunas aplicaciones de su obra en nuestra vida cotidiana” de la professora de la Universitat d’Alacant Mariola Molina i l’entrega de premis del III Concurs de Contes Xifrats.

Categoria: Vilamatiques.

07 de Maig de 2018

Conferència: Carl Friedrich Gauss: Algunas aplicaciones de su obra en nuestra vida cotidiana

Carls Friedich Gauss va ser un matemàtic, astrònom i físic alemany considerat per molts com un dels matemàtics més notable i influent de tots els temps. Aplicacions d’algunes de les seues contribucions ens envolten cada dia. Si voleu saber més, no falteu a la confèrencia el pròxim dijous 10 de maig

Categoria: Vilamatiques.

28 de Març de 2018

III Concurs de Contes Xifrats

Categoria: Vilamatiques.

27 de Febrer de 2018

Conferència: Les matemàtiques en el nostre futur

Categoria: Vilamatiques.

20 d’Octubre de 2017

Conferència: De l’àbac al xip

Categoria: Vilamatiques.

28 d’Abril de 2017

Guanyadors del II Concurs de Contes Xifrats

El projecte Vilamàtiques va tancar el curs 2016-2017 amb la presentació del llibre “El secreto de los Números” del grup de divulgació Dimates de la Universitat d’Alacant i l’entrega de premis del II Concurs de Contes Xifrats.

Categoria: Vilamatiques.

18 d’Abril de 2017

Presentació del llibre: El Secreto de los Números

Com ja sabem el dia de Sant Jordi és una festa que es celebra el 23 d’abril a Catalunya amb el Dia del Llibre i la Fira de les Roses, símbols de la cultura i l’amor. En aquest cas, el Projecte Vilamàtiques us regala el 27 d’abril la presentació d’un llibre destinat a tots els públics.

Categoria: Vilamatiques.

27 de Febrer de 2017

II Concurs de Contes Xifrats

¿Perquè no jugar amb un nombre tan important en l’àmbit de les matemàtiques com ara el número π? Us proposem un repte: escriure un mini-conte basat amb les xifres d’aquest número tan conegut per tots.

Categoria: Vilamatiques.

06 de Febrer de 2017

Conferència: Música + Matemàtiques = Musimàtiques

La música i les matemàtiques venen caminant juntes des de fa més de 2000 anys i hui en dia continuen agafades de la mà. En esta exposició es veurem com alguns matemàtics reconeguts es van interessar per la música i com alguns compositors van crear les seues obres a partir de conceptes matemàtics.

Categoria: Vilamatiques.