La Policia de la Vila és present en la I Jornada Internacional sobre VMP de Múrcia i en l'especial de Violència de Gènere de l'INTOCC

Les jornades de mobilitat urbana es van centrar en aspectes teòrics, canvis legislatius i diferenciació entre VMP, mentre que l'INTOCC va dedicar l'especial de violència de gènere al delicte d’assetjament

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Durant els dies 17 i 18 de febrer, des de la seu de la International Police Association (IPA) de la Regió de Múrcia, juntament amb l'Escola de Formació i Innovació de l'Administració Pública (EFIAP), s'han organitzat les 1es Jornades Internacionals sobre Mobilitat Urbana, dedicades als vehicles de mobilitat personal (VMP) com a nous protagonistes en la seguretat viària.

Retransmeses via reproducció en línia (streaming), les Jornades han comptat amb la ponència de l'intendent en cap de la Policia Local de la Vila Joiosa, José Álvarez, “Presente y Futuro de las policías locales en el ámbito de la movilidad urbana”; a més de la duta a terme per l'oficial de la Policia Local de la Vila, Miguel Ángel Palacios, titulada “La circulación de los vehículos eléctricos: los VMP – Ordenanza Municipal”; i la presentació “El reto policial de encauzar la tecnología en la sociedad”, de José Luis Antolí, agent de la Policia Local de la Vila, entre altres ponents de renom.

Les Jornades es van centrar en la seua primera sessió en els aspectes teòrics, els canvis legislatius, la diferenciació entre VMP i cicles lleugers, l’àmbit penal…; mentre que la segona jornada va ser eminentment pràctica, amb les modificacions principals que es duen a terme a nivell de maquinari en els vehicles o a nivell de programari.

Les Jornades, totalment gratuïtes, van estar obertes a qualsevol soci i no soci de l’IPA de qualsevol comunitat o país. La International Police Association és la major associació de Policies del món amb prop de 360.000 membres en actiu en quasi 100 països i té representació al llarg dels 5 continents.



Violència de gènere – Assetjament (stalking)

La Policia Local de la Vila Joiosa també va estar present en l'especial de Violència de Gènere de l'International Observatory of Computer Crime (INTOCC) que ha tingut especial referència al delicte d’assetjament (stalking).

El programa va ser presentat per l'intendent en cap de la Policia Local de la Vila Joiosa, José Álvarez, com a ponent a l'Oficial de la Policia Local i cap de la Unitat THEMIS de violència de gènere de la Vila, Miguel Ángel Palacios, a més de comptar amb la participació dels membres de la unitat policial de la Vila, Rubén Fernández, Alba Segrelles i David López. Les compareixences de la policia de la Vila van comptar amb l'assistència d'autoritats convidades, com ara l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, i la regidora de Seguretat Ciutadana i Trànsit, Isabel Perona.

Recentment, l'Ajuntament de la Vila i l'Observatori Espanyol de Delictes Informàtics van signar un conveni per a combatre el ciberassetjament en víctimes de violència de gènere, en el qual dos perits especialistes en ciberseguretat de l'Observatori Espanyol de Delictes Informàtics (OEDI) col·laboren amb la Unitat THEMIS de violència contra la dona de la Vila Joiosa en aquest servei d'atenció precoç a les víctimes.

En declaracions als mitjans, l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, explicava que la implementació d'aquest servei gratuït d'atenció precoç a les víctimes de violència de gènere digital a la Vila és “un pas més en el nostre desig d'eradicar aquest tipus de violència que suposa un xacra per a la llibertat de moltes dones i per a la nostra societat”. Per la seua part, l'edil de Seguretat Ciutadana, Isabel Perona, recordava que un dels principals objectius marcats de la Regidoria és “elaborar estratègies i plans de prevenció en la lluita contra la violència de gènere. Des d'aquesta premissa, volem fer un pas més enllà en la prevenció i detecció d'aquesta mena de violència”.

La unitat THEMIS de violència de gènere de la Regidoria de Seguretat Ciutadana de la Vila, en coordinació amb l'OEDI, ha dut a terme un estudi i una anàlisi dels seguiments que s'estan realitzant i que ha permès detectar un increment de casos en els quals la víctima ha manifestat que pot estar patint aquest tipus de violència.

Segons dades de la macroenquesta del Ministeri d'Igualtat de l'any 2019, del 87,9 % dels casos d’assetjament denunciats per dones majors de 16 anys, el 21,3 % denunciaven que l'agressor era la seua parella o exparella.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 19 de Febrer de 2021