L’Associació Santa Marta i Festes organitzen l'Escola del fester destinada a xiquets d'educació primària

Durant setmanes els alumnes d'aquesta particular escola aprendran història de les festes, de lluita, com ser cap d'esquadra o comportar-se a la companyia

  

L'Associació Santa Marta i la Regidoria de Festes de l'Ajuntament de la Vila Joiosa han posat en marxa una iniciativa que pretén involucrar els xiquets en les festes de Moros i Cristians. L’«Escola del fester» ensenyarà des història de les festes fins lluita medieval.

 

La iniciativa, que tindrà lloc durant el mes de juny a les instal·lacions del CEIP Mare Nostrum, està destinada a xiquets d'educació primària de les escoles de la Vila. Entre les diferents classes destaca la d'història de la festa, que serà impartida per Albert Alcaraz, arxiver municipal; la de lluita medieval, a càrrec de l'empresa Legend, o la de comportament a la companyia, dirigida per Pedro Llinares. A més, s'aprendrà a dirigir una esquadra i es resoldran tots els dubtes referent a les festes que tinguen els alumnes.

 

Les classes s'impartiran un dia a la setmana en horari de vesprada, de 18.00 a 21.00 hores, amb un descans en el qual els alumnes degustaran xocolate donat per Xocolates Valor. Tots aquells que vulguen inscriure’s ho podran fer a l'Associació Santa Marta, telefonant al 965 890 639 o per correu electrònic a info@associaciosantamarta.org.

 

«Els xiquets són el futur de les nostres festes, és per això que és important que els involucrem en aquestes, els ensenyem la nostra història i tradicions. Aquesta escola és tant per a xiquets que ja pertanyen a alguna companyia com per a aquells que no, i que estan interessats en els nostres Moros i Cristians. Esperem que siga un èxit i que els més petits es divertisquen i n’aprenguen» ha comentat Marta Sellés, regidora de Festes.

Notícia publicada el 17 de Maig de 2017