Ecovidrio i l'Ajuntament de la Vila Joiosa participen en el Pla integral per incrementar el reciclatge de vidre aquest estiu

La localitat va recollir 547.870 quilograms de vidre durant 2016

  

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, i l'Ajuntament de la Vila Joiosa presenten el Pla integral 'Pren nota, recicla vidre', per incrementar el reciclatge de vidre en el període estival.

 

Aquesta campanya d’Ecovidrio comptarà amb la col·laboració de més de 65 bars i restaurants de la localitat, als quals se li lliuraran cubs adaptats per a facilitar-los la tasca de reciclatge. Així mateix, s'instal·laran nous punts de reciclatge que se sumaran als ja existents i es posaran vinils contenidors amb motius estiuencs per sensibilitzar els ciutadans.

 

Segons les últimes dades relatives a 2016, a la Vila Joiosa es van reciclar un total de 547.870 quilograms de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 16,3 kg. Respecte de la taxa de contenerització, la Vila Joiosa se situa amb una mitjana de 204 habitants per contenidor, comptant actualment amb un total de 165 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

 

L'augment en el turisme, així com l'increment del consum en el sector hoteler, comporten que al llarg d'aquest període es recicle aproximadament el 30 % del total de residus d'envasos de vidre de tot l'any. En aquest sentit, la col·laboració del sector hoteler, que genera gairebé el 50 % dels residus d'envasos de vidre, és clau.

 

Segons el regidor de Neteja Urbana, Jaime Ramis, «en aquesta època estiuenca en què es gaudeix més dels carrers, terrasses i bars i augmenta la població i el turisme, hem de ser conscients de la importància de la neteja i el reciclatge urbà, per mantenir el bon estat de la localitat i protegir el medi ambient», apunta Ramis.

Notícia publicada el 06 de Juliol de 2017