Més de 80 xiquets participen en la primera edició de l'Escoleta del fester

Aquesta particular escola va finalitzar ahir amb una jornada de portes obertes en la qual es van representar fragments de les festes de Moros i Cristians

  

La primera edició de l'Escoleta del fester, organitzada per l'Associació Santa Marta i la Regidoria de Festes de l'Ajuntament de la Vila, va tancar ahir les portes amb un gran èxit de participació. Més de 80 xiquets han participat durant les vesprades de juny en aquesta particular escola que espera comptar amb molts més alumnes el pròxim any.

 

La cloenda de l'Escoleta va consistir en una jornada de portes obertes en què els xiquets van representar davant amics i familiars, xicotets fragments de les festes de Moros i Cristians, com ara desfilades, ambaixades o batalles. La festa va finalitzar amb una xocolatada. A l'acte, que es va realitzar al CEIP Mare Nostrum, on s'ha desenvolupat l'escola, van assistir l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú; la regidora d'Educació, M. Ángeles Gualde, i el regidor d'Urbanisme, Jaume Ramis.

 

L'objectiu de l'Escoleta ha estat involucrar els xiquets una mica més en les festes patronals i ensenyar-los els seus secrets, com és la seva història, les claus per ser un bon cap d'esquadra o les tècniques de batalla davant l'adversari.

 

«Aquesta primera edició ha estat tot un èxit, de manera que l'any que ve repetirem la iniciativa perquè ja hi ha molta gent interessada; estem convençuts que en la pròxima edició hi haurà moltíssims més xiquets que es divertisquen i aprenguen sobre les nostres festes, com ho han fet els més de 90 que han participat aquest any» ha comentat José Llinares, president de l'Associació Santa Marta.

 

L'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, ha assenyalat que «estem molt contents per l'alta participació i implicació dels xiquets, és molt important involucrar-los des de xicotets en les nostres festes, ja que d'ells depén el futur d’estes» ha finalitzat Verdú.

Totes les imatges

Notícia publicada el 08 de Juliol de 2017