La Vila celebra el 'II Concurs Hortalissa Vilera'

Aquest esdeveniment tindrà lloc el dissabte 15 de juliol a les 10.00 hores a la plaça de l'Ermita

  

El «II Concurs Hortalissa Vilera» se celebrarà el pròxim dissabte 15 de juliol amb la carabassa com a protagonista. El certamen, impulsat per la Regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, premiarà la millor carabassa del municipi. L'acte tindrà lloc a la plaça del practicant Miguel Ortuño, al barri de l'Ermita, a partir de les 10.00 hores.

 

El jurat d'aquest concurs estarà format pels membres del Consell Agrari Municipal i dos assessors experts en agricultura, tenint en compte la grandària, la forma, la coloració, l’olor, el pes i com d’estret estiga la flor al peduncle de les peces presentades. Entre totes les hortalisses s'atorgaran tres premis, i un sol premi a la carbassa de major mida, totes les carabasses que concursen han de ser de la varietat rugosa autòctona vilera.

 

Tots els agricultors vilers que vulguen inscriure’s ho podran fer a la Regidoria d'Agricultura (c/ Cristóbal Galiana, 2, 1r). Aquesta inscripció romandrà oberta fins al dia previ de la celebració.

 

Després del concurs, es podrà gaudir de l'exposició i de la venda d'hortalisses ecològiques organitzat per El Retiro i la Finca al Clot, i de la paradeta que presenta Les Dones Rurals de la Vila Joiosa.

 

El regidor d'Agricultura, Pedro Alemany, ha comentat que «aquesta celebració compta amb més participants cada any, és una mostra de la qualitat del producte autòcton de la nostra localitat. Anime tots els agricultors a mimar i cuidar les seues hortalisses, per així poder convertir-se en el guanyador d'aquest festeig dedicat a tots ells». En finalitzar el concurs hi haurà un esmorzar popular.

Notícia publicada el 10 de Juliol de 2017