Ecovidrio i l'Ajuntament de la Vila Joiosa fomenten el reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2017

Posen en marxa una campanya de conscienciació dirigida als participants de les festes, entre el 25 i el 28 de juliol.

  

Es repartiran cubs i s'instal·laran contenidors de vidre en els voltants de cada comparsa amb l'objectiu de reciclar els residus dels envasos que es generen durant els dies de festa.

Amb l'objectiu de motivar els festers i veïns, s'ha posat en marxa un concurs entre municipis de la Comunitat Valenciana per aconseguir ser la població més recicladora durant aquestes festes.

Per implicar els més petits, s'ha convocat un concurs de dibuix que la seua temàtica és el reciclatge de vidre i les festes de Moros i Cristians.

 

L'Ajuntament de la Vila Joiosa i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya, posen en marxa una campanya per a la promoció del reciclatge d'envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2017.

 

La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 25 i el 28 de juliol, pretén conscienciar els ciutadans de la Vila Joiosa i, especialment, les comparses festeres sobre la importància de separar selectivament el vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, s'han instal·lat diversos contenidors personalitzats amb la imatge de la campanya als voltants de cadascuna de les comparses.

 

La campanya comptarà, a més, amb diversos educadors que informaran els festers del procés del reciclatge del vidre i els obsequiarà amb algun detall d’Ecovidrio (obridors, bosses, xapes amb emoticones moros o cristians, etc.). Així mateix, per donar suport a la tasca de reciclatge, l’Ecopatrulla col·laborarà amb la retirada de vidre que les comparses vagen separant per al seu correcte reciclatge.

 

D'una altra banda, el concurs que s'ha posat en marxa entre diferents municipis de la Comunitat Valenciana, per a fomentar el reciclatge de vidre durant aquestes festes, consisteix en reciclar la major quantitat de vidre possible durant aquestes. En finalitzar l'any, es coneixerà el municipi més reciclador: es calcularà basant-se en els quilograms de vidre reciclat per fester, perquè totes les poblacions competisquen de manera equànime. La localitat guanyadora rebrà un premi consistent en un xec per valor de 3.000 €, destinats a l'organització de l'acte de proclamació de càrrecs de 2018. Tota la informació i les bases legals del concurs, podran ser consultades en www.lareconquistadelvidrio.es

 

A més, aquest any, per implicar els més petits, la campanya inclou un concurs de dibuix entre els escolars de primària, la temàtica del qual versa sobre el reciclatge de vidre i les festes de Moros i Cristians. El dibuix guanyador serà utilitzat com a part del disseny de la imatge de campanya de 2018.

 

Reciclat en el sector de l'hoteleria i la restauració

El 48 % dels residus d'envasos de vidre es consumeixen en el sector de l'hoteleria i la restauració. Per aquest motiu, és fonamental incrementar els quilos d'envasos de vidre recuperats en aquest canal.

 

Dades de reciclatge de vidre a la Vila Joiosa

Segons les últimes dades disponibles (2016), cada viler va reciclar una mitjana de 16,3 quilograms de vidre i van quedar per baix de la mitjana regional (16,5 kg/hab). Respecte de la taxa de contenerització, la Vila Joiosa se situa amb una mitjana de 203,5 habitants per contenidor i compten en l'actualitat amb un total de 165 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats al municipi.

 

Beneficis per al medi ambient

Ecovidrio garanteix que el 100% del vidre que es recupera en els contenidors és reciclat per fabricar nous envasos de vidre i aconseguir múltiples beneficis per al medi ambient i la societat.

Amb un gest tan senzill com el de separar les ampolles, les ampolletes, els pots i els flascons usats per dipositar-los després en els contenidors, es redueix el consum d'energia, s'estalvien matèries primeres i es disminueixen els abocadors i la contaminació de l'aire.

Els contenidors de vidre situats als carrers serveixen per recollir únicament els envasos de vidre: ampolles, ampolletes, pots i flascons que es consumeixen a les llars i al sector de l'hoteleria, la restauració i el servei d’apats (catering). Hi ha uns altres materials, com la ceràmica o altres tipus de vidre (plats, gots, vidres de finestres, etc.), que per tenir una composició diferent de la del vidre dels envasos, han de ser dipositats a les deixalleries dels pobles i ciutats .

 

sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya des de 1998. La companyia s'encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclatge: iniciatives de sensibilització, recollida selectiva, transport i tractament de residus d'envasos de vidre i la posterior comercialització d’aquests.

Ecovidrio proporciona un servei públic i universal per al ciutadà i posa a disposició de les companyies que envasen els seus productes en vidre un model de gestió eficaç i eficient, tant des de la perspectiva ambiental com econòmica.

En l'actualitat, un total de 8.000 companyies envasadores fan possible, a través de la seua aportació, el sistema de reciclatge. Els sectors integrats en Ecovidrio representen més del 3 % del PIB espanyol i comercialitzen el 99 % dels envasos de vidre

Totes les imatges

Notícia publicada el 24 de Juliol de 2017