La Regidoria de Cultura presenta la nova edició «Art i Carrer» que convertirà els carrers del municipi en un gran escenari

Del 2 al 6 d'agost es podrà gaudir de tot tipus d'espectacles i fins el dia 30 d'agost de diverses exposicions a peu de carrer

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria de Cultura, ha elaborat la programació cultural i d'oci «Art i Carrer», una proposta que converteix els carrers del municipi en un gran escenari de representacions artístiques. Aquesta trobada es desenvoluparà durant el mes d'agost, en què es podrà gaudir d'espectacles, circs, danses, teatres, titelles, actuacions (performances), tallers i exposicions, i on el públic passa a formar part de la cultura, mitjançant la seua participació .

 

Diferents llocs del municipi albergaran, entre els dies del 2 al 6 d'agost, tot tipus d'espectacles des teatrals, danses urbanes o acrobàtiques, fins a diferents arts circenses; i del mateix dia 2 fins al 30, predominaran les exposicions a peu de carrer.

 

En aquesta edició cal destacar l'espectacle homenatge a totes les dones que han lluitat i lluiten pels seus drets, que compta amb un Premi Max 2017 al millor espectacle de carrer i millor composició musical.

 

M. Ángeles Gualde, regidora de Cultura, ha expressat que, «Art i Carrer és més que una programació cultural, és la implicació del mateix espectador, en aquest cas, cap a les arts i cap a la mateixa cultura. Us anime a tots a participar i gaudir d'aquesta nova edició, pensada tant per al públic infantil com per a adults».

 

 

Art i Carrer 2017 - PROGRAMACIÓ

 

dimecres 2

Parc Censal. 21.30 h

 

VIOLETA, LA RATETA - La Carreta Teatro - Titelles i actors

 

Violeta rep una invitació per al ball de parelles, que tindrà lloc a la plaça del poble, i des d'aquest moment rebrà la visita de diferents personatges que volen ser els seus acompanyants. Aconseguirà Violeta trobar per fi la parella ideal? algú amb qui compartir el seu gust per les flors i les passejades sota la llum de la lluna? algú amb qui poder ballar rock-n-roll?

 

Campanya de difusió de Música i Teatre. Excma. Diputació d'Alacant.

 

dijous 3

Àgora Teatre Auditori la Vila Joiosa. 21 h

 

Motus - Cia. The Circle of Trust - Danza Urbana

 

Motus fusiona break dance, dansa contemporània i la disciplina circense Cyr-Wheel. És un treball molt físic i acrobàtic. S'ha presentat en fires i festivals de carrer de referència com Fira Tàrrega o Lekuz Leku de Bilbao.

El cor, centre de les nostres emocions, és el punt de partida per al desenvolupament metafòric de l'obra: situacions viscudes per l'individu, que conformen i influeixen en el grup, l'afany de superació a nivell personal i grupal l'evolució per mitjà de l'esforç, de la col·laboració...

 

El grup és el cercle, un cicle que es repeteix, s'alimenta de si mateix i, en última instància, ens porta fins al final d'un llarg viatge: assolir els nostres somnis.

 

Façana Teatre Auditori de la Vila Joiosa. 21.40 h

 

RETROSPECTIVA ART I CARRER

 

Projecció de fotografies digitals dels espectacles de carrer realitzats en els últims deu anys.

 

divendres 4

 

Auditori la Barbera. 23 h

 

HUELLAS EN LA ARENA - Cia. Didi Rodan - Art amb arena

 

Huellas en la arena és un espectacle de dibuix amb sorra en directe, música composada a mida, veu en off i projeccions de videomappig amb il·lustracions de l’artista Didi Rodan. Un espectacle emocionant per a tots els públics ple de poesia, sensibilitat, senzillesa i màgia.

 

Tarth ha tornat a la seua ciutat natal i en la seua maleta porta un grapat d’arena gràcies a la qual ens relatarà el seu viatge al voltant del món. Ha conegut gents, cultures i tradicions diferents, va ser acollida i estimada per diferents pobles aprenent el sentit de la vida i l'hospitalitat. Però, a través dels seus malsons, la protagonista revela el motiu del seu viatge, fugir d'una gran guerra quan només era una xiqueta. Un cant fascinant a la pau i l'esperança d'un món millor.

 

Un espectacle ple de màgia i delicadesa!

 

dissabte 5

 

Passeig Doctor Esquerdo al costat de estàtua- 20:30 h.-

 

Mulïer - Cia. Maduixa Teatre - Dansa sobre xanques

 

Mulïer és un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines. Amb aquest muntatge pretenem investigar els límits físics amb la dansa i l'equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions. Les dones són el nostre punt de partida.

 

L'espectacle naix de la necessitat d'explorar la identitat femenina a través del joc corporal i posa l'accent en la imatge, la poètica visual i la narració per arribar a la sensibilitat de l'espectador. Tota dona alberga a l'interior un ésser salvatge i lliure, una naturalesa instintiva que les diferents civilitzacions s'han esforçat a domesticar al llarg de la història. Els seus cicles naturals s'han vist obligats a adaptar-se a uns ritmes artificials per complaure els altres i apagar, així, els seus dons innats creatius, instintius i visionaris.

 

Aquest espectacle és un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d'opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat.

 

Premi Max 2017 al Millor espectacle de carrer, Premi Max 2017 Millor composició musical, Umore Azoka al Millor espectacle, Premi Moritz 2016 al Millor estrena Fira de Tàrrega.

 

diumenge 6

 

Arsenal-20:15 h.-

 

VINCLES - Cia. Circ Bover - Circ Contemporani

 

A partir d'un senzill element escènic primari i essencial, canyes de bambú, es construeix un espectacle amb el clar objectiu de transmetre l'elegància i la tècnica de les arts circenses, a través d'un muntatge totalment diferent i sorprenent, totalment innovador, basat en la tècnica de les arts circenses i creat per la companyia per celebrar el seu 10é aniversari.

 

Els elements escènics es transformen al costat de les emocions i entre aquests sorgeixen diferents números de circ. Es mostra que, partint del més essencial, d'elements senzills, s'arriba a la sofisticació i a la qualitat artística i tècnica extremes.

 

Premis Move Awards 2016 al Millor espectacle visual d'Europa, Feten 2016 al Millor espectacle de carrer, Zirkólika al Millor espectacle per votació popular i Atapib 2016 al Millor espectacle.

 

Del dia 2 al 4 d'agost

 

TALLER DE CREACIÓ DE TITELLES, de 4 a 12 anys.

 

En aquest taller, a càrrec de l'artista Vicenta Llinares, es durà a terme la confecció de titelles amb materials plàstics, reciclats i paper, així com la participació en jocs expressius, la representació col·lectiva i les ombres xineses.

 

Els assistents al taller tindran la possibilitat de trobar-se amb un titellaire professional que els mostrarà les diferents tècniques i tipus de titelles.

 

Informació i inscripcions al Dep. de Cultura, c/ Concepció Aragonès, 2, 4a planta del Teatre Auditori de la Vila Joiosa, de 10 h a 13 h, i els dies de festes patronals de 9 h a 12 h.

 

Del 2 al 30 en els comerços col·laboradors

 

EXPOSICIONS

 

En aquesta nova edició d'Art i Carrer comptem amb la col·laboració de l'Associació de comerciants i empresaris locals, AVEA. Les exposicions «Personajes de títeres» i «Títeres en África» podran visitar-se a través d'un itinerari expositiu conformat pels diferents establiments col·laboradors.

 

PERSONAJES DE TÍTERES, és una exposició cedida per l'Ajuntament d'Alacant que es va elaborar amb motiu del 25 aniversari de Festitíteres, es tracta d'una baralla de cartes dissenyada per Manolo Albert Ibarra, agrupades en set famílies de diferent tècnica i diferents tipus de titelles, segons el seu país d'origen.

 

Guante (Anglaterra) Buranku (Japó) Americanes (Diversos)

Ombres (Turquia) Puppi (Itàlia) Peana (Espanya)

Varilla (Indonèsia)

 

 

TÍTERES EN ÁFRICA, és una exposició fotogràfica cedida per l'Ajuntament d'Alacant que mostra com a través dels titelles i les màscares es transmeten valors socials als joves de la comunitat.

 

#Darrereeltitella

Notícia publicada el 25 de Juliol de 2017