Creix el nombre de festers i turistes a les festes de Moros i Cristians de la Vila Joiosa d'aquest any

En total aquest any hi ha hagut 3.100 festers, 150 més que l'any anterior, mentre que creix gairebé un 6 % el nombre de visites a la Tourist Info durant les festes

  

Continua, per segon any consecutiu, la tendència creixent pel que fa a la participació de festers en les festes de Moros i Cristians de la Vila Joiosa. Aquest any hi ha hagut 3.100 festers, 150 més que el 2016. D'altra banda, més de 3.000 músics, procedents de diferents punts de la Comunitat Valenciana han participat en les desfilades i actes oficials.

 

La regidora de Festes i Turisme, Marta Sellés, ha fet un balanç més que positiu de les celebracions, «tant per la participació, com per l'absència d'incidències greus durant els dies de festes. Això demostra que som poble que valora i s'esforça a mantenir les seues tradicions, i es diverteix d'una manera cívica i respectuosa».

 

Pel que fa a les novetats introduïdes aquest any, com per exemple el trasllat del castell a l’arena de la platja, Sellés assegura que «ha estat un èxit. El canvi ha estat molt ben acollit, tant pel públic com pels festers, sobretot, perquè li ha donat una major vistositat als actes».

 

D'altra banda, les festes de Moros i Cristians de la Vila Joiosa continuen sent una gran atracció per als turistes. 2.013 persones han passat per l'Oficina Tourist Info de la Vila Joiosa, entre el 24 i el 31 de juliol, gairebé un 6 % més que durant les festes de Moros i Cristians de l'any anterior.

 

Els visitants estrangers que es van acostar a aquest punt turístic procedien, sobretot, de França, Anglaterra i Noruega. Pel que fa als espanyols, la majoria venien de Madrid, País Basc, Castella-Lleó i altres punts de la Comunitat Valenciana. Tots ells van demandar, per aquest ordre, informació sobre les festes, les platges i la gastronomia.

 

Marta Sellés ha explicat que «aquest augment de turistes en molt revelador, perquè confirma la importància de les nostres festes, dins i fora de les nostres fronteres. Els Moros i Cristians de la Vila Joiosa són unes festes amb entitat pròpia i amb actes espectaculars, que vam gaudir molt els d'aquí i que sorprenen i captiven als que vénen de fora».

Totes les imatges

Notícia publicada el 02 d’Agost de 2017