Tot a punt per a celebrar a la Vila Joiosa la ‘Xocolatíssima 2017’

L'esdeveniment, que tindrà lloc els dies 10 i 11 d'agost, ret homenatge al producte més emblemàtic de la Vila Joiosa: el xocolate

  

La Vila Joiosa es prepara per celebrar una nova edició de la Xocolatíssima. Com cada any, l'esdeveniment s'emmarca dins la «VI Mostra de productes de la Marina Baixa» i el seu objectiu és retre un merescut homenatge a un dels productes estrella de la localitat, el xocolate. Durant els dies 10 i 11 d'agost, aquest dolç serà el tema central d'activitats, degustacions, cursos i actes lúdics i culturals.

 

El programa arranca amb la possibilitat de degustar, al llarg de les dues jornades i sense horari preestablert, d'una degustació suculenta a preus populars a la gelateria El Buen Gusto, situada al carrer Colón: neula al cacau amb gelat de tres xocolates.

 

D'una altra banda, durant aquestes dues jornades, i en horari de 17 a 18 h, també pot degustar iogurt gelat a l'establiment Sabors i Colors, ubicat, també, al carrer Colón de la Vila Joiosa.

 

Tots dos establiments mostren, d'aquesta manera, un esperit innovador important, per oferir cada any una nova i diferent delícia a preus populars, perquè ningú es quede sense gaudir del producte més emblemàtic de la Vila Joiosa.

 

Centrats ja en el programa del dijous 10 d'agost, a partir de les 10 hores, es realitzarà la «Ruta del Xocolate», que inclou la visita guiada als diversos museus de la localitat. Les persones interessades han de fer una reserva prèvia de la plaça, trucant a TOURIST INFO (966 851 371)

 

I, per als aficionats a les arts culinàries, entre les 17.30 i 19.30 hores, se celebrarà un curs de cuina amb el títol, «Xocolate al salat i al dolç», impartit per Vicent Sellés de Menjars a Taula. La cita és a l'Aula de cuina de la Llar del Pensionista i caldrà acudir amb cita prèvia, trucant al telèfon de TOURIST INFO indicat més amunt.

 

Quant als actes programats el divendres 11 d'agost, a més de les degustacions a El Buen Gusto i en Sabors i Colors, s'ha previst una «Xocolatada Popular» a la Vila vella, a partir de les 19 hores. Concretament, el públic pot acudir a un d'aquests punts:

  • Plaça de les Moreres (d’esquena a l'Ajuntament)
  • Mirador del riu
  • Passeig de Sant Pere

 

A l'entorn de la Vila vella se celebrarà, a més, la «Fira Comarqualitat», amb degustació i exposició de productes típics de la comarca i de danses populars.

 

Finalment, a les 22 hores, es projectarà Charlie i la fàbrica de xocolata a la platja Centre. Amb aquest últim acte, en què el protagonista segueix sent el xocolate, es tancarà aquesta edició de la Xocolatíssima 2017.

 

La regidora de Foment, Marta Sellés, ha destacat «l'esforç que cada any fem els comerciants i l'Ajuntament per posar en valor un producte tan nostre com és el xocolate, que ens representa i porta el nom de la Vila Joiosa arreu del món». En aquest sentit, l'edil ha animat «veïns i visitants a gaudir de les dues jornades de la Xocolatíssima com un esdeveniment únic i a participar en tots els actes programats, aptes per a un públic familiar i per a totes les edats».

 

Recordem que, per a reserves i cites prèvies als actes, han de trucar al telèfon de Tourist Info: 966 851 371.

Notícia publicada el 07 d’Agost de 2017