L'Ajuntament de la Vila Joiosa destina 253.000 euros a la millora de dotacions importants per als ciutadans

Els diners procedeixen dels Fons de Cooperació Municipal 2017 de la Generalitat Valenciana i servirà per finançar més de 10 projectes fonamentals per al municipi

  

Els Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana són un instrument per a finançar serveis, infraestructures i equipaments bàsics dels municipis, que garanteix l'autonomia dels ajuntaments a l'hora de decidir la destinació de les inversions. Aquests fons tenen una naturalesa no finalista i es calculen sobre la base del nombre d'habitants de cada municipi.

 

En el cas de la Vila Joiosa, la dotació és de 253.843 € i l'Equip de Govern municipal ha decidit destinar aquests diners a partides prioritàries i que afecten directament el benestar, la seguretat i la qualitat de vida dels veïns del municipi.

 

D'una banda, la partida més important és al voltant dels 90.000 € i es destinarà a renovar completament el paviment del pavelló Maisa Lloret. La resta dels diners dels Fons de Cooperació Municipal s'invertirà en actuacions concretes, distribuïdes en diversos àmbits.

 

D'una banda, es realitzaran millores importants en infraestructures viàries, com la implementació del doble sentit de circulació a l'avinguda del Port, en el tram que transcorre des de la rotonda d'entrada al Port fins a la pujada a l'avinguda de l’Almadrava (Casa del Mar ). Així mateix, es tematitzarà la rotonda d'entrada al Port i es repararà l'accés al Punt de Trobada Jove, ubicat a l'antic escorxador.

 

D'una altra banda, també s'invertirà part dels diners en la reparació, la renovació i el muntatge de parcs i jocs infantils de la localitat com, per exemple, el Gasparot. I, per descomptat, serviran per millorar l'accés a les platges i les zones de bany de la Vila Joiosa. En aquest sentit, es realitzaran millores a la platja de la Nina i del Paradís, alhora que es recullen les algues acumulades, i es condicionarà la baixada d'accés a la platja del Xarco.

 

Finalment, entre altres actuacions, l'Ajuntament preveu procedir a l'arranjament de diversos camins del terme municipal.

 

L'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, ha posat de manifest la importància dels Fons de Cooperació del govern del Botànic perquè «donen un nou impuls al municipalisme i eliminen desequilibris i desigualtats. És una fórmula perquè els ajuntaments gestionem uns diners que ens correspon, de la manera més beneficiosa i directa per als ciutadans ».En aquest sentit, Verdú ha afegit que «en el cas de la Vila, aquests diners serveixen per a millorar, per exemple, instal·lacions esportives i àrees infantils, dues de les dotacions més usades diàriament pels veïns de la localitat».

Notícia publicada el 08 d’Agost de 2017