El director general de l'IVAJ inaugura el programa Jove Oportunitat a la Vila Joiosa

Aquesta iniciativa, que es desenvolupa en 54 municipis de tota la Comunitat Valenciana, està dirigida a joves que van abandonar el sistema educatiu i no troben el seu encaix en el mercat laboral

  

El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, i l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, han inaugurat aquest matí el programa Jove Oportunitat (JOOP). Aquesta iniciativa, que comença en 54 municipis de tota la regió, està dirigida a joves que van abandonar el sistema educatiu i que, pel seu baix nivell de formació, tampoc troben el seu encaix en el mercat laboral. La Vila Joiosa ha estat la localitat escollida per inaugurar l'activitat que es desenvoluparà fins el mes de juliol.

 

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria de Joventut, va sol·licitar l’adhesió a aquest programa que presenta aquest any la seua segona edició. JOOP, promogut per l'Institut València de la Joventut i amb el finançament del Fons Social Europeu, està destinat a joves d'entre 16 i 21 anys; a la Vila Joiosa són 14 els joves que es beneficiaran d'aquesta iniciativa. Uns 700 joves s'acolliran a aquest programa en tota la Comunitat Valenciana.

 

Aquesta iniciativa destaca per combinar estratègies d’orienació (coaching) grupal i individual, amb monitors, psicòlegs i pedagogs, i l'orientació laboral sobre les diferents famílies professionals, amb visites a més de 20 empreses en tota la regió.

 

El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha assenyalat en el transcurs de l'acte que «es tracta de joves desorientats i desmotivats, sense trobar el seu lloc en el món laboral i educatiu. JOOP els ofereix l'oportunitat de canviar, de prendre les regnes de la seua vida, construir el seu futur, personal i professional, convençuts que si volen, poden».

 

JOOP, a diferència d'altres programes que s'adrecen directament a la recerca d'ocupació, pretén que els joves tornen a la seua etapa formativa, per obtenir una titulació de tècnic mitjà. Per això, en la fase final, després dels mòduls d’orienació (coaching) actitudinal i laboral, en JOOP es prepararà els joves per a l'examen d'accés lliure a l’FP de grau mitjà.

 

Per finalitzar, l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, ha agraït el treball de la Regidoria de Joventut, amb la seua regidora M. Ángeles Gualde. «Els joves són el nostre futur i s'està fent un gran treball amb ells; voldria agrair a la Regidoria i al Govern valencià per impulsar projectes com aquest en la nostra localitat». El primer edil ha recordat als participants que «tots mereixem una altra oportunitat i amb aquest programa teniu la vostra, ja que la formació és imprescindible per al vostre futur» ha finalitzat.

Totes les imatges

Notícia publicada el 13 de Febrer de 2018