La Vila Joiosa inverteix prop de 4.000 euros en promoció de la igualtat i assessorament jurídic a dones

La Vila amplia l'horari d'assessorament jurídic a dones a les vesprades dels dimarts de 17:00 a 19:00 hores

  

La regidoria d'Igualtat de la Vila Joiosa ha posat en marxa el III Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes i l'ampliació del servei d'assessorament jurídic a dones en horari de vesprada.  La Diputació d'Alacant ha finançat aquests projectes amb 3.851,63 euros.
 
El III Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes de la Vila Joiosa 2018-2021 compta amb una aportació de 2.286 euros de la Diputació d'Alacant que s'invertiran en la fase diagnòstica. La regidoria d'Igualtat, a través de la contractació de la Consultora d'Igualtat Minerva, porta des de maig elaborant el diagnòstic de la població des d'una perspectiva de gènere. Aquest informe servirà de punt de partida per a detectar les desigualtats existents entre dones i homes en el municipi i posar en marxa els eixos estratègics del pla i les accions a desenvolupar durant els pròxims tres anys a la Vila Joiosa.
 
El  servei d'assessorament jurídic a dones en horari de vesprades es posarà en marxa amb la subvenció de 1.565,63 euros de la Diputació d'Alacant. Aquest servei ampliarà el seu horari de manera pilote les vesprades dels dimarts de 17.00 a 19.00 per a donar servei a aquelles dones que no puguen acudir al servei als matins. El servei porta en funcionament en el Llar del Pensionista de la localitat des de 2003 i ofereix atenció tots els dijous de 10 a 12. En 2017 s'han atés a 105 dones del municipi.
 
La regidora d'Igualtat, Pilar Baigorri, ha destacat que “amb l'ampliació d'horari ajudarem a millorar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal de totes les dones que volen informar-se sobre qüestions relacionades amb demandes de separació i divorci, custòdia de fills, acomiadaments, incapacitats laborals, violència de gènere i mesures paternofiliales, etc.”. 
 
El servei es mantindrà fins a finalitzar l'any i, en funció de la demanda, s'ampliarà a 2019. L'atenció es realitzarà a partir del 4 de setembre en horari de dimarts de 17 a 19 hores i els dijous de 10 a 12 hores per les advocades Mariola Jacinto i Mª Ángeles Gutiérrez. Es pot sol·licitar cita en el mostrador de Benestar Social de la localitat, en el telèfon 965 894 212 o en el telèfon de la regidoria d'Igualtat de la Vila Joiosa 96 650 8443.
 

Notícia publicada el 09 d’Agost de 2018