Comerç i Patrimoni Històric organitzen un curs de cuina de l'època romana

El curs es desenvoluparà en Vilamuseu dins l'agenda de la Vila Gastronòmica des del 18 de setembre al 27 d'octubre de 2018

  

La Vila Joiosa va ser una de les nou ciutats romanes conegudes a la Comunitat Valenciana, capital d'un territorium que coincidia amb el que hui és la comarca de la Marina Baixa. En les popinae (bars) i cauponae (restaurants) dels seus carrers els habitants d’Al·lon gaudien de menjars i begudes que estan en l'origen de molts plats de la dieta mediterrània. La gastronomia s'ha enriquit amb espècies vingudes posteriorment d'Amèrica i d’altres llocs, com la creïlla o la tomaca, però els romans ja utilitzaven ingredients orientals com la canyella o el gingebre.

 

La Vila és un referent en la gastronomia de la Costa Blanca. La ciutat posseeix una àmplia tradició culinària, una gran oferta de restauració i un port que dota del millor peix de badia per a elaborar les receptes marineres típiques.

 

Amb l'objectiu de continuar amb la promoció de la gastronomia local i fer que els sabors de fa 2.000 anys tornen a inspirar els restaurants de la Costa Blanca, i especialment els de la Vila Joiosa, les regidories de Patrimoni Històric i de Comerç, dins la marca La Vila Gastronòmica, han organitzat el curs «Culinària romana: la dieta mediterrània fa dos mil anys», impartit per professors especialistes en cuina romana. Aquesta formació s'impartirà en Vilamuseu del 18 de setembre al 27 d'octubre de 2018. Dins el programa hi ha sessions dedicades al peix, a les carns, als ous i als dolços, als cereals i a les masses i als vins i licors.

 

Aquestes jornades acosten a l'antiga gastronomia romana a través de les receptes conservades, especialment del gran cuiner Marc Gavi Apici (segle I aC). Està dirigit a professionals del sector de la restauració i cal inscripció, la qual és gratuïta, per correu electrònic a museo@villajoyosa.com (fins completar aforament). S'hi entregarà certificat d'assistència a les persones que assistisquen a un mínim del 85 % de les sessions.

 

Col·laboren en el curs el CEFIRE (Secretaria Autonòmica d'Educació i Investigació, Generalitat Valenciana), la Confraria de Pescadors de la Vila Joiosa, el Celler Mas de Sella, així com els apicultors Kiko Pérez i Jaime Soriano. Dins el programa, es visita la Llotja de Peix de la Vila Joiosa, el Celler Mas de Sella i un apiari. El curs té, a banda, un programa complementari específic reservat a docents inscrits en el curs del CEFIRE del mateix nom.

 

Notícia publicada el 11 de Setembre de 2018