La Vila Joiosa organitza la XV edició de la Setmana de l'Alzheimer

L'associació Afa Marina Baixa i la Regidoria de Benestar Social han preparat un programa d'activitats que tindran lloc del 16 al 23 de setembre

  

La Vila Joiosa es prepara per a celebrar la XV edició de la Setmana Mundial de l'Alzheimer, que tindrà lloc entre els dies 16 i 23 de setembre, amb motiu de la commemoració del dia mundial d'aquesta malaltia el pròxim 21 de setembre.

 

L'associació Afa Marina Baixa i la Regidoria de Benestar Social de la Vila Joiosa han elaborat un programa amb diverses activitats de caràcter solidari que tindran lloc al llarg de la setmana en diferents punts de la comarca. Dins aquesta jornada destaca la col·laboració de la Diputació d'Alacant i de l'Ajuntament de Benidorm.

 

«Ens complau participar en aquest tipus d'iniciatives amb la finalitat de crear consciència social i sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta malaltia que centenars de persones pateixen en el nostre municipi», ha afirmat José Ramón Uclés, regidor de Benestar Social de la Vila Joiosa.

 

La XV Setmana de l'Alzheimer donarà començament diumenge que ve 16 de setembre amb la revetla «Yo me muevo por el Alzheimer», promoguda per l'Associació de Veïns Independent de la Cala de la Vila, a les 18.00 hores en l'av. Rosa dels Vents.

 

Així mateix, les activitats continuen el dilluns a les 11 hores amb «Collage Alzheimer, conciencia social» amb usuaris Pepa Esperanza. El dimarts 18 de setembre tindrà lloc una excursió a Oriola, amb la col·laboració de la Diputació d'Alacant, i el dimecres a les 18.30 hores tindrà lloc una xarrada impartida per Cristina Olmedo, terapeuta ocupacional a l'Hospital General Universitari d'Elda.

 

Unes altres de les activitats previstes per al 21 de setembre, Dia Mundial de l'alzheimer, són la instal·lació de taules petitòries en els diferents municipis de la comarca per a informar la població sobre la malaltia. A les 12.00 hores, tindrà lloc la solta de «El globo de los recuerdos», de forma simultània en totes les associacions de la Comunitat Valenciana i, seguidament, la lectura del manifest. El dissabte 22 a les 19.00 hores donarà començament la II Marxa solidària «Contra el Olvido».

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 13 de Setembre de 2018