Vilamuseu nomena Pepe Payá com el seu director honorari

  

Vilamuseu va celebrar ahir en les seues instal·lacions un emotiu acte en el qual es va nomenar el cronista oficial de la Vila Joiosa, Pepe Payá, director honorari del Museu municipal. L'acte va estar presidit per l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú.

 

Durant l'acte de nomenament es va visitar el lloc de Vilamuseu en el qual s'ha penjat un retrat del nou director honorari amb una inscripció que resumeix la seua biografia. Payá es va mostrar molt agraït per aquest gest.

 

José Payá Nicolau ajudava el seu pare en el taller de botes de vi mentre cursava per lliure Peritatge Mercantil i Magisteri i prenia notes en un faristol. Així comença la seu camí com a poeta, tantes vegades premiat, i d'escriptor de novel·les i llibres d'assaig centrats en la història de la Vila Joiosa. Des dels anys seixanta dirigeix i col·labora en nombrosos periòdics. En 1968 el Diario Información el declara «Home de l'Any de la província».

 

És el cronista oficial de la Vila Joisa i descobridor del text de la Carta Pobla en 1987. Al capdavant d'un grup de voluntariat, com a director de la Casa de la Cultura, va crear des de 1973 el Museu Etnogràfic i Històric, origen de Vilamuseu.

Totes les imatges

Notícia publicada el 11 d’Octubre de 2018