Benvinguda

Com a alcalde de la Vila Joiosa, o la Vila, desitge donar-los la benvinguda a través d’esta pàgina web, a una ciutat d’enclavament privilegiat i que compta amb un envejable patrimoni cultural.
En els nostres carrers pot observar-se reflectit el patrimoni d’una població, la història del qual prové de les cultures més dispars, fruit evident d’una situació geogràfica i una climatologia que faciliten una estada reposada.
Tots els quilòmetres de litoral que disposa el nostre terme municipal fan, a més, que els amants de la platja troben en la calma del Mediterrani el lloc ideal on relaxar-se.
Des d’este espai virtual la Vila Joiosa els oferix una grata acollida si, finalment, opten per acostar-se a conéixer-nos.

Dades de l’edifici

L’arquitecte: L’artífex d’un edifici tan singular i emblemàtic ha sigut l’arquitecte espanyol José Maria Torres Nadal, juntament amb la col·laboració d’Antonio Marquerie. Torres Nadal, nascut en Cieza (Múrcia) en 1947, ha rebut nombrosos premis en el món de l’arquitectura. Titulat en l’ETSA de Barcelona en 1973, va obtindre el títol de Doctor en 1986. Entre 1978 i 1987 va exercir com a professor en l’ETSA de Barcelona. En 1997 es va fer càrrec de la Direcció del Departament de Projectes de la Universitat d’Alacant, del qual és catedràtic des de 1999. Des de 1983 és editor i director de la col·lecció de llibres Arquilecturas. La seua obra ha sigut arreplegada en nombroses revistes, monografies, catàlegs i llibres, i els seus escrits han aparegut en diverses publicacions i diaris.
Preocupat perquè els seus treballs s’integren en la ciutat, Torres Nadal fa referència al Teatre Auditori de la Vila Joiosa com « Un edifici relativament fàcil de fer». La zona dels músics, la del personal administratiu o, inclús, la cafeteria s’integren en l’espai públic per a generar vida urbana, «tant o més important que la vida interior, vinculades ambdues a través de les sales d’assaig», explica l’autor de l’obra, per a qui el braç al voltant de qual s’articula l’auditori està caracteritzat «per una certa novetat, ja que organitza l’espai entre la ciutat i l’auditori".
Per a la realització d’este disseny, Torres Nadal ha tingut també molt en compte la zona en què s’ubica.

El projecte: Durant el desenvolupament del projecte un dels moments que cal destacar és el fet d’haver sigut seleccionat per a ser exposat en el Museu d’Art Contemporani de Nova York (MOMA) , com un dels millors projectes arquitectònics espanyols d’avantguarda, que es convertix en una obra referencial de la nova arquitectura espanyola.
L’exposició va reunir 53 projectes arquitectònics, dels quals el Teatre Auditori va ser el projecte més gran i amb més capacitat de tots els que es van presentar en la mostra espanyola a Nova York.

L’edifici: El Teatre Auditori de la Vila Joiosa, obra de José María Torres Nadal i Antonio Marquerie, és un original edifici format per un cos central, que arreplega una sala per a 820 persones i que es prolonga a través d’un braç semicircular, que l’envolta. <<És el més atractiu del projecte>>, va dir l’arquitecte José María Torres Nadal.
El Teatre Auditori de la Vila Joiosa és una construcció de 25 metres d’altura que innova i revoluciona el tradicional sentit del programa d’estes edificacions, per proposar com a innovació que eixe programa es repartisca al voltant de tot l’edifici com una constel·lació.
Els materials de construcció són tots nobles, de primera qualitat, entre els quals predominen l’acer i el vidre.

Façana de l’edifici

Foyer principal

Vista a l’escenari

Foyer primera planta

Vista pati de butaques i anfiteatre

Àgora i accés principal

Localització

Carrer Concepción Aragonés, 2
03570 La Vila Joiosa (Alacant)
Tel: 96 589 42 50
Tel Taquilla: 96 685 08 08
teatre.auditori@villajoyosa.com
cultura@villajoyosa.com


     Loading ...

 

Programació

<< Desembre

Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.
1 2
3 45 6 78 9
10 11 12 13141516
17 18 19 20 212223
24 2526 27 2829 30
31
Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.

Tots        Concert        Dansa        
Teatre        

  
Concert Orquesta Sinfónica de Torrevieja

 

  • Entrada lliure amb invitació.

 

 

» 05 de Desembre de 2018 - des de les 19:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08 Horari: Dilluns, dimecres i divendres De 17 a 19 h. Dimarts i dijous. De 10 h a 14 h. I una hora abans de l’actuació. HORARI AGOST de 10 h a 13 h de dilluns a divendres

  
Nes en concert

Nes, la veu del mediterrani ens presentarà el seu disc Ahlam. 

Tres ànimes creatives, tres artistes excepcionals, tres personalitats.

Tres músics que uneixen els seus talents a la vora del Mediterrani, en València. Nesrine Belmokh, cantant i violoncel·lista franco-argelina, Matthieu Saglio, violoncel·lista francès i David Gadea, percussionista valencià.

El so NES sorgeix de l’exploració de les rels i experiències creatives dels seus integrants. Les seues cançons en anglès, àrab i francès, plenes d’elegància i emoció, comprenen des del jazz clàssic, la música àrab o la cançó francesa.

Veu, cello: Nesrine Belmokh                                                                 

Violoncel, sampler, cors: Matthieu Saglio

Percussió: David Gadea

Duració: 80 min.

Idioma: anglès, francès, àrab

Preu: 4 €

Premi del Público de Sala Russafa al Mejor Directo 2015                

 

 

» 14 de Desembre de 2018 - des de les 20:30 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08 Horari: Dilluns, dimecres i divendres De 17h a 20 h. Dimarts i dijous. De 10 h a 14 h. I una hora abans de l’actuació. HORARI AGOST de 10 h a 13 h de dilluns a divendres

  
Espectacle del grup de danses Almadrava

 

» 15 de Desembre de 2018 - des de les 19:30 h «


Tipus de públic: jovens

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Entrada a càrrec de l'organització

  
Concert de Nadal

  •   Agrupació Musical Mediterraneo

 

 

 

» 22 de Desembre de 2018 - des de les 18:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Entrada a càrrec de l'organització

  
Concert de Nadal

  • Societat Ateneu Musical

 

 

» 23 de Desembre de 2018 - des de les 12:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Entrada a càrrec de l'organització

  
Concert de Nadal

Orquesta Joven de la Provincia de Alicante

 Entrada lliure amb invitació.

 

 

» 26 de Desembre de 2018 - des de les 19:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08 Horari: Dilluns, dimecres i divendres De 17 h a 20 h. Dimarts i dijous. De 10 h a 14 h. I una hora abans de l’actuació. HORARI AGOST de 10 h a 13 h de dilluns a divendres

  
Concert

Orquestra Marina Baixa

 

 

» 29 de Desembre de 2018 - des de les 20:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Entrada a càrrec de l'organització

  
XIX Mostra de danses tradicionals i populars

  • Grup de danses Centener

 

 

» 01 de Desembre de 2018 - des de les 19:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Entrada a càrrec de l'organització

  
Conversaciones con mamá

  •  Descalzos Producciones

Mamà té setanta-sis anys i el seu fill Jaime, cinquanta. Els dos viuen en mons molt diferents. Jaime té dona, dos fills, una bonica casa, dos cotxes i una sogra que atendre. Mamà se les apanya soles i porta com pot la seua vellesa amb dignitat. Però un dia ocorre d’allò inesperat; l’empresa per a la qual treballa Jaime el deixa al carrer per raons de reajustament de personal. La lamentable situació el duu a decisions dràstiques perquè no pot mantindre el seu tren de vida.

Conversaciones con mamá et deixa un poc tocat el cor a través de la comèdia, t’emociona de peus a cap, et remou la sensibilitat, et posa sensible, t’interroga sobre la teua pròpia vida, t’espanta un poc, et desconcerta i fa que gaudisques amb tot el que et pot transmetre una bona obra de teatre. Aquest muntatge, dirigit amb seny per Pilar Massa contant també amb el bon treball de l’equip artístic, està perfecte de ritme, de realisme, de poesia, d’humor, de tendresa, de tristesa i d’un imponent tour de force entre ens seus dos protagonistes.

 

Idea original: Santiago Carlos Oves - Jordi Garcerán

Directora: Pilar Massa

Intèrprets: Mª Luisa Merlo- Jesús Cisneros

Duració: 90 min.

Idioma: castellà

Preu: 8 €

Cicle Juno a la Tardor.

 

 

» 08 de Desembre de 2018 - des de les 19:30 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08 Horari: Dilluns, dimecres i divendres De 17 a 20 h. Dimarts i dijous. De 10 h a 14 h. I una hora abans de l’actuació. HORARI AGOST de 10 h a 13 h de dilluns a divendres

 
  
El sofá de Sophie

  • Cia. Tuttilifamili.

Teatre gestual i màgia.

Sophie és una anciana que viu en el seu saló una rutina plàcida. Un dia el seu sofà cobra vida i l’acompanya per la millor època dels seus records, i encara que duren tan sols un instant pot ser una experiència meravellosa compartir-los amb ella. Qui no se somriu quan recorda alguna cosa que el va fer feliç i que el va fer viure intensament una emoció?

Intèrprets: Ana Puerta -  José Rodríguez

Duració: 55 min.

Idioma: castellà

Direcció artística: Javier Pérez de la Torre

Dirigit a públic familiar

Preu: 4 €

Premi Nacional de Màgia General 2014 

2n Premi de Màgia General Almussafes 2016

 

 

» 16 de Desembre de 2018 - des de les 18:00 h «


Tipus de públic: familia

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08 Horari: Dilluns, dimecres i divendres De 16 a 19 h. Dimarts i dijous. De 10 h a 14 h. I una hora abans de l’actuació. HORARI AGOST de 10 h a 13 h de dilluns a divendres7 h a 20 h

 

Venda d’entrades

Política de privacidad