Benvinguda

Com a alcalde de la Vila Joiosa, o la Vila, desitge donar-los la benvinguda a través d’esta pàgina web, a una ciutat d’enclavament privilegiat i que compta amb un envejable patrimoni cultural.
En els nostres carrers pot observar-se reflectit el patrimoni d’una població, la història del qual prové de les cultures més dispars, fruit evident d’una situació geogràfica i una climatologia que faciliten una estada reposada.
Tots els quilòmetres de litoral que disposa el nostre terme municipal fan, a més, que els amants de la platja troben en la calma del Mediterrani el lloc ideal on relaxar-se.
Des d’este espai virtual la Vila Joiosa els oferix una grata acollida si, finalment, opten per acostar-se a conéixer-nos.

Dades de l’edifici

L’arquitecte: L’artífex d’un edifici tan singular i emblemàtic ha sigut l’arquitecte espanyol José Maria Torres Nadal, juntament amb la col·laboració d’Antonio Marquerie. Torres Nadal, nascut en Cieza (Múrcia) en 1947, ha rebut nombrosos premis en el món de l’arquitectura. Titulat en l’ETSA de Barcelona en 1973, va obtindre el títol de Doctor en 1986. Entre 1978 i 1987 va exercir com a professor en l’ETSA de Barcelona. En 1997 es va fer càrrec de la Direcció del Departament de Projectes de la Universitat d’Alacant, del qual és catedràtic des de 1999. Des de 1983 és editor i director de la col·lecció de llibres Arquilecturas. La seua obra ha sigut arreplegada en nombroses revistes, monografies, catàlegs i llibres, i els seus escrits han aparegut en diverses publicacions i diaris.
Preocupat perquè els seus treballs s’integren en la ciutat, Torres Nadal fa referència al Teatre Auditori de la Vila Joiosa com « Un edifici relativament fàcil de fer». La zona dels músics, la del personal administratiu o, inclús, la cafeteria s’integren en l’espai públic per a generar vida urbana, «tant o més important que la vida interior, vinculades ambdues a través de les sales d’assaig», explica l’autor de l’obra, per a qui el braç al voltant de qual s’articula l’auditori està caracteritzat «per una certa novetat, ja que organitza l’espai entre la ciutat i l’auditori".
Per a la realització d’este disseny, Torres Nadal ha tingut també molt en compte la zona en què s’ubica.

El projecte: Durant el desenvolupament del projecte un dels moments que cal destacar és el fet d’haver sigut seleccionat per a ser exposat en el Museu d’Art Contemporani de Nova York (MOMA) , com un dels millors projectes arquitectònics espanyols d’avantguarda, que es convertix en una obra referencial de la nova arquitectura espanyola.
L’exposició va reunir 53 projectes arquitectònics, dels quals el Teatre Auditori va ser el projecte més gran i amb més capacitat de tots els que es van presentar en la mostra espanyola a Nova York.

L’edifici: El Teatre Auditori de la Vila Joiosa, obra de José María Torres Nadal i Antonio Marquerie, és un original edifici format per un cos central, que arreplega una sala per a 820 persones i que es prolonga a través d’un braç semicircular, que l’envolta. <<És el més atractiu del projecte>>, va dir l’arquitecte José María Torres Nadal.
El Teatre Auditori de la Vila Joiosa és una construcció de 25 metres d’altura que innova i revoluciona el tradicional sentit del programa d’estes edificacions, per proposar com a innovació que eixe programa es repartisca al voltant de tot l’edifici com una constel·lació.
Els materials de construcció són tots nobles, de primera qualitat, entre els quals predominen l’acer i el vidre.

Façana de l’edifici

Foyer principal

Vista a l’escenari

Foyer primera planta

Vista pati de butaques i anfiteatre

Àgora i accés principal

Localització

Carrer Concepción Aragonés, 2
03570 La Vila Joiosa (Alacant)
Tel: 96 589 42 50
Tel Taquilla: 96 685 08 08
teatre.auditori@villajoyosa.com
cultura@villajoyosa.com

Programació

<< Abril >>

Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.
1 2 3 4 567
8 9 10 11 1213 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 262728
29 30
Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.

Tots        Concert        Concurs        
Dansa        Espectacle infantil        Teatre        

  
Concert de Primavera.

 

» 06 d’Abril de 2019 - des de les 20:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Agrupació Musical Mediterráneo

  
XXV Aniversari Grup de Danses Centener

 

» 13 d’Abril de 2019 - des de les 19:30 h «


Tipus de públic: tots

Entrada a càrrec de l'organització

  
De corazón a corazón

  •     Ñas Teatro.

Teatre dansa per a bebés

De corazón a corazón ens endinsa a un univers únic on l'Amor és el protagonista: l'arribada al món del primer fill, les sensacions i emocions que desperta, els canvis, la revolució i evolució. És una peça alegre carregada de símbols poètics, que es manifesten a través de la música i la dansa com a expressió del cos i ens invita senzillament a sentir.

Creació i interpretació: Paula Portilla

Direcció: Carlos Castel

Dansa i coreografia: Laura Szwarc-Akántaros

Duració: 30 min.

Dirigit a: Bebés de 6 mesos a 4 anys

Idioma: Castellà

Preu: 2 €. L’entrada inclou 1 bebé + 1 adult.

              Aforament limitat

              V Cultura Pasito a Pasito

 

 

» 07 d’Abril de 2019 - des de les 12:00 h «


Tipus de públic: familia

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 966850808 Horari de dimecres a divendres de 17 a 19 h. Dijous de 10 h a 14 h. I una hora abans de l'actuació.

 
  
Oceanus

  •   Baraka Teatro

Teatre per a la primera infància.

Gaia espera el naixement del seu bebé, Oceanus. Mentre espera, somia com serà, recorda la seua pròpia mamà... Mentre tant plou i plou. Prompte la casa se li inunda i s'ompli de peixos, meduses, eriçons, cavallets de mar i tot tipus de sers marins des dels acostumats a eixir a la superfície de tant en tant, fins els que no coneixen més que el so i la foscor del fons oceànic. Gaia és mamà Terra. I el seu bebé tan gran com el mar. 

Oceanus és un viatge submarí per a bebés i els seus acompanyants. També és un viatge per a embarassades, per a les seues parelles i per a tot aquell sensible al món amfibi que deixem arrere al nàixer. Sense paraules, Baraka obri les portes a un teatre dels sentits, amb llums, ombres, música, aigua, peixos i molt amor per als que acaben d'arribar a port i per als que encara estan de camí...

Direcció i dramatúrgia: María Caudevilla

Intèrpret: Sara Campbell

Escenografia i vestuari: Ikerne Giménez

Duració: 35 min.

Dirigit a:Bebés de 6 mesos a 4 anys.

Aforament limitat.

 

 

» 28 d’Abril de 2019 - des de les 12:00 h «


Tipus de públic: familia

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Preu: 2 €. L’entrada inclou 1 bebé + 1 adult.

  
El nom

  • Cia. Teatre Micalet

Vicent està a punt de ser pare per primera vegada als quaranta anys. Quan és convidat a sopar a casa d'Isabel i de Pere, la seua germana i el seu cunyat, es retroben amb Carles, un bon amic de la infància.

Mentre esperen Anna, la companya de Vicent que té per costum arribar sempre tard, li fan una sèrie de preguntes sobre la seua paternitat i el que això comporta sense perdre mai el sentit de l'humor... Però quan de sobte li pregunten si ja ha triat el nom per al xiquet, la seua resposta deixa a tots bocabadats.

Direcció: Joan Peris

Autors: Matthieu Delaporte i Lexandre de la Patellière

Repartiment: Pilar Almeria, Josep Manel Casany, Ferran Gadea, Cristina Garcia i Ximo Solano.

Duració: 1 h 40 min

Dirigit a: Joves i adults

Idioma: Valencià

Preu: 8 €.

 

 

» 27 d’Abril de 2019 - des de les 20:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 966850808 Horari de dimecres a divendres de 16 a 19 h. Dijous de 10h a 14 h. I una hora abans de l'actuació

Venda d’entrades