Benvinguda

Com a alcalde de la Vila Joiosa, o la Vila, desitge donar-los la benvinguda a través d’esta pàgina web, a una ciutat d’enclavament privilegiat i que compta amb un envejable patrimoni cultural.
En els nostres carrers pot observar-se reflectit el patrimoni d’una població, la història del qual prové de les cultures més dispars, fruit evident d’una situació geogràfica i una climatologia que faciliten una estada reposada.
Tots els quilòmetres de litoral que disposa el nostre terme municipal fan, a més, que els amants de la platja troben en la calma del Mediterrani el lloc ideal on relaxar-se.
Des d’este espai virtual la Vila Joiosa els oferix una grata acollida si, finalment, opten per acostar-se a conéixer-nos.

Dades de l’edifici

L’arquitecte: L’artífex d’un edifici tan singular i emblemàtic ha sigut l’arquitecte espanyol José Maria Torres Nadal, juntament amb la col·laboració d’Antonio Marquerie. Torres Nadal, nascut en Cieza (Múrcia) en 1947, ha rebut nombrosos premis en el món de l’arquitectura. Titulat en l’ETSA de Barcelona en 1973, va obtindre el títol de Doctor en 1986. Entre 1978 i 1987 va exercir com a professor en l’ETSA de Barcelona. En 1997 es va fer càrrec de la Direcció del Departament de Projectes de la Universitat d’Alacant, del qual és catedràtic des de 1999. Des de 1983 és editor i director de la col·lecció de llibres Arquilecturas. La seua obra ha sigut arreplegada en nombroses revistes, monografies, catàlegs i llibres, i els seus escrits han aparegut en diverses publicacions i diaris.
Preocupat perquè els seus treballs s’integren en la ciutat, Torres Nadal fa referència al Teatre Auditori de la Vila Joiosa com « Un edifici relativament fàcil de fer». La zona dels músics, la del personal administratiu o, inclús, la cafeteria s’integren en l’espai públic per a generar vida urbana, «tant o més important que la vida interior, vinculades ambdues a través de les sales d’assaig», explica l’autor de l’obra, per a qui el braç al voltant de qual s’articula l’auditori està caracteritzat «per una certa novetat, ja que organitza l’espai entre la ciutat i l’auditori".
Per a la realització d’este disseny, Torres Nadal ha tingut també molt en compte la zona en què s’ubica.

El projecte: Durant el desenvolupament del projecte un dels moments que cal destacar és el fet d’haver sigut seleccionat per a ser exposat en el Museu d’Art Contemporani de Nova York (MOMA) , com un dels millors projectes arquitectònics espanyols d’avantguarda, que es convertix en una obra referencial de la nova arquitectura espanyola.
L’exposició va reunir 53 projectes arquitectònics, dels quals el Teatre Auditori va ser el projecte més gran i amb més capacitat de tots els que es van presentar en la mostra espanyola a Nova York.

L’edifici: El Teatre Auditori de la Vila Joiosa, obra de José María Torres Nadal i Antonio Marquerie, és un original edifici format per un cos central, que arreplega una sala per a 820 persones i que es prolonga a través d’un braç semicircular, que l’envolta. <<És el més atractiu del projecte>>, va dir l’arquitecte José María Torres Nadal.
El Teatre Auditori de la Vila Joiosa és una construcció de 25 metres d’altura que innova i revoluciona el tradicional sentit del programa d’estes edificacions, per proposar com a innovació que eixe programa es repartisca al voltant de tot l’edifici com una constel·lació.
Els materials de construcció són tots nobles, de primera qualitat, entre els quals predominen l’acer i el vidre.

Façana de l’edifici

Foyer principal

Vista a l’escenari

Foyer primera planta

Vista pati de butaques i anfiteatre

Àgora i accés principal

Localització

Carrer Concepción Aragonés, 2
03570 La Vila Joiosa (Alacant)
Tel: 96 589 42 50
Tel Taquilla: 96 685 08 08
teatre.auditori@villajoyosa.com
cultura@villajoyosa.com


     Loading ...

 

Programació

<< Maig >>

Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.
1 23 4 5 6 7
8 9 10 11 121314
15 16 17 18 1920 21
22 23 24 25 2627 28
29 30 31
Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.

Tots        Concert        Concurs        
Msica        Teatre        

  
Ximo Tébar “Soleo” Band. The New Son Mediterraneo.

Preu 4 €

Ximo Tébar celebra el 25 aniversari de “Son Mediterraneo” amb este treball presentant un nou projecte de fusió de jazz i flamenc amb aroma mediterrani. Consolida ací la seva estètica personal musical, tots els estils en què es mou i la seva manera de tocar acompanyant els puntetjos de la guitarra amb el scat.

 

» 20 de maig de 2017 - des de les 20:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 966850808 Horari de dimecres a divendres de 17 a 20 h. Dijous de 10h a 13 h. I una hora abans de l'actuació.

  
Concurs infantil Ambaixadors: veredicte i entrega de premis.

 

» 03 de maig de 2017 - des de les 18:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Organitza: Associació Santa Marta

  
Acte de cloenda del VII Concurs de Tuba “Ciutat de la Vila Joiosa”

 

» 13 de maig de 2017 - des de les 17:30 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Organitza: Agrupació Musical Mediterraneo

  
10é Festival de Música Festera “Llágrimes de Santa Marta”

 Participen: Agrupació Musical Mediterraneo, Societat Cultural Ateneu Musical, Colla de dolçainers i tabaleters Els Valerios

Entrega de premis dels Concursos de Cartell i Portada, Fotografia, Cap d’Esquadra i Dibuix Escolar.

 

» 01 de maig de 2017 - des de les 18:30 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Organitza: Associació Santa Marta

  
El método Gorritz. El Musical

Cia. Tiada 

Teatro con el IAC Juan Gil-Albert.

Volem commemorar el 150 aniversari del naixement de Carlos Arniches amb la versió musical d’una de les seues obres menys conegudes i que no obstant això té els ingredients suficients per a pujar-la novament a un escenari i que conserva i renova la fescor amb què s’estrenà.

Versió musical escrita i dirigida per Juan Luis Mira

 

» 14 de maig de 2017 - des de les 18:30 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Entrada lliure amb invitació

  
Tocando Teclas

Grupo de teatro “Nosotras mismas”

Espectacle teatral organitzat per Afibrovila 

 

» 27 de maig de 2017 - des de les 19:30 h «


Tipus de públic: jovens

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Entrada a càrrec de l'organització

Venda d’entrades