Benvinguda

Com a alcalde de la Vila Joiosa, o la Vila, desitge donar-los la benvinguda a través d’esta pàgina web, a una ciutat d’enclavament privilegiat i que compta amb un envejable patrimoni cultural.
En els nostres carrers pot observar-se reflectit el patrimoni d’una població, la història del qual prové de les cultures més dispars, fruit evident d’una situació geogràfica i una climatologia que faciliten una estada reposada.
Tots els quilòmetres de litoral que disposa el nostre terme municipal fan, a més, que els amants de la platja troben en la calma del Mediterrani el lloc ideal on relaxar-se.
Des d’este espai virtual la Vila Joiosa els oferix una grata acollida si, finalment, opten per acostar-se a conéixer-nos.

Dades de l’edifici

L’arquitecte: L’artífex d’un edifici tan singular i emblemàtic ha sigut l’arquitecte espanyol José Maria Torres Nadal, juntament amb la col·laboració d’Antonio Marquerie. Torres Nadal, nascut en Cieza (Múrcia) en 1947, ha rebut nombrosos premis en el món de l’arquitectura. Titulat en l’ETSA de Barcelona en 1973, va obtindre el títol de Doctor en 1986. Entre 1978 i 1987 va exercir com a professor en l’ETSA de Barcelona. En 1997 es va fer càrrec de la Direcció del Departament de Projectes de la Universitat d’Alacant, del qual és catedràtic des de 1999. Des de 1983 és editor i director de la col·lecció de llibres Arquilecturas. La seua obra ha sigut arreplegada en nombroses revistes, monografies, catàlegs i llibres, i els seus escrits han aparegut en diverses publicacions i diaris.
Preocupat perquè els seus treballs s’integren en la ciutat, Torres Nadal fa referència al Teatre Auditori de la Vila Joiosa com « Un edifici relativament fàcil de fer». La zona dels músics, la del personal administratiu o, inclús, la cafeteria s’integren en l’espai públic per a generar vida urbana, «tant o més important que la vida interior, vinculades ambdues a través de les sales d’assaig», explica l’autor de l’obra, per a qui el braç al voltant de qual s’articula l’auditori està caracteritzat «per una certa novetat, ja que organitza l’espai entre la ciutat i l’auditori".
Per a la realització d’este disseny, Torres Nadal ha tingut també molt en compte la zona en què s’ubica.

El projecte: Durant el desenvolupament del projecte un dels moments que cal destacar és el fet d’haver sigut seleccionat per a ser exposat en el Museu d’Art Contemporani de Nova York (MOMA) , com un dels millors projectes arquitectònics espanyols d’avantguarda, que es convertix en una obra referencial de la nova arquitectura espanyola.
L’exposició va reunir 53 projectes arquitectònics, dels quals el Teatre Auditori va ser el projecte més gran i amb més capacitat de tots els que es van presentar en la mostra espanyola a Nova York.

L’edifici: El Teatre Auditori de la Vila Joiosa, obra de José María Torres Nadal i Antonio Marquerie, és un original edifici format per un cos central, que arreplega una sala per a 820 persones i que es prolonga a través d’un braç semicircular, que l’envolta. <<És el més atractiu del projecte>>, va dir l’arquitecte José María Torres Nadal.
El Teatre Auditori de la Vila Joiosa és una construcció de 25 metres d’altura que innova i revoluciona el tradicional sentit del programa d’estes edificacions, per proposar com a innovació que eixe programa es repartisca al voltant de tot l’edifici com una constel·lació.
Els materials de construcció són tots nobles, de primera qualitat, entre els quals predominen l’acer i el vidre.

Façana de l’edifici

Foyer principal

Vista a l’escenari

Foyer primera planta

Vista pati de butaques i anfiteatre

Àgora i accés principal

Localització

Carrer Concepción Aragonés, 2
03570 La Vila Joiosa (Alacant)
Tel: 96 589 42 50
Tel Taquilla: 96 685 08 08
teatre.auditori@villajoyosa.com
cultura@villajoyosa.com


     Loading ...

 

Programació

<< Octubre >>

Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.
1 2 3 4 567
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.

Tots        Concert        Dansa        
Espectacle infantil        Teatre        

  
Concert

 

 

 

» 07 d’Octubre de 2018 - des de les 12:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Societat Ateneu Musical

  
Cant Espiritual d'Ausiàs March

  •   Carles Dénia

El Cant Espiritual, el poema més important d’Ausiàs March (1400-1459), és una oració delirant, bigarrada, complexa, plena de passió i sinceritat, on el poeta mostra obertament les seues debilitats.

Carles Dénia trasllada els versos de March al segle XXI amb tocs de jazz, flamenc, cant valencià, música mediterrània… y molt, molt ritme.

Música lliure, amb una sola voluntat de ser absolutament visceral, polièdrica i apassionada com ho és el propi poema d’Ausiàs March.

Carles Dénia s’acompanya de sis exitosos músics i l’espectacle adquireix una vessant teatral en incloure la dansa de la mà de la ballarina Karen Lugo.

L’espectacle és passió pura… Qui anava a dir-nos que podríem ballar Ausiàs March?

9 d’Octubre

  Veu, guitarra, composició i direcció artística: Carles Dénia

  Veu i baix: Ismael Alcina

  Flautes i veu: Andrés Belmonte

  Percussió i veu: David Domínguez i Aleix Tobias

  Guitarres: Pau Figueres

  Piano, teclats i veu: Albert Sanz

  Dansa: Karen Lugo

            Duració: 70 min.

            Idioma: valencià

Preu: 12 €

 

 

 

» 08 d’Octubre de 2018 - des de les 20:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08 Horari: Dilluns, dimecres i divendres De 16 a 19 h. Dimarts i dijous. De 10 h a 14 h. I una hora abans de l’actuació. HORARI AGOST de 10 h a 13 h de dilluns a divendres

  
El fill que vull tindre. El Pont Flotant

El fill que vull tindre és una reflexió sobre l’educació i el paper dels pares, dels iaios, dels mestres i dels fills en el procés d’aprenentatge. De la seua importància i del valor, la dificultat i l’esforç que requereix educar.

Una proposta no exempta d’autocrítica, d’humor, de tendresa i ironia, que parla sobre els llaços emocionals dels fills i els pares. Sobre com projectem en els demés les nostres pors, les nostres carències o les nostres expectatives. De l’esforç que hem de fer per comprendre els nostres fills i també la dificultat per comprendre les generacions passades. Amb tres generacions en escena, és un tribut de pares a fills i de fills a pares a pesar dels reprotxes. Present, passat i futur es troben en escena per contar-nos històries que parlen, en definitiva, de la vida, de com volem els nostres fills i els nostres pares i de com ens costa, de vegades, comunicar-nos.

Quin fill volguera tindre mon pare?

Quin fill volguera tindre jo?

Quin iaio volguera que fora per al seu fill?

Quin pare haguera volgut tindre el meu fill?

9 d’Octubre

Creació i direcció: Àlex Cantó, Joan Collado, Jesús Muñoz, Pau Pons

Intèrprets: Àlex Cantó, Jesús Muñoz Pau Pons

Duració: 65 min.

Idioma: valencià

Preu: 8 €

 

 

 

» 06 d’Octubre de 2018 - des de les 19:30 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08 Horari: Dilluns, dimecres i divendres De 16 a 19 h. Dimarts i dijous. De 10 h a 14 h. I una hora abans de l’actuació. HORARI AGOST de 10 h a 13 h de dilluns a divendres

Venda d’entrades

Política de privacidad