08 de Noviembre de 2019

Conferència: “Escapismo matemático”

Perquè no jugar amb les matemàtiques? L’“Escape room” és una forma d’oci que s’ha posat de moda en l’actualitat. En aquesta conferència es comentarà com s’ha traslladat aquest tipus d’activitat al món de l’educació i participarem en un taller d’escapisme matemàtic.

Categoria: Vilamatiques.

14 de Mayo de 2019

Guanyadors del IV Concurs de Contes Xifrats

El projecte Vilamàtiques va tancar el curs 2018-2019 amb la conferència “Els sistemes electorals. Propestes per millorar-ne la proporcionalitat” del professor de la Universitat Cardenal Herrrara, Alberto Zapatera; i l’entrega de premis del IV Concurs de Contes Xifrats.

Categoria: Vilamatiques.

02 de Mayo de 2019

Conferència: Els sistemes electorals. Propostes per millorar-ne la proporcionalitat

Són proporcionals els sistemes electorals? Hi ha diferents sistemes y fórmules electorals, però, quina és la més justa? Si voleu saber més, no falteu a la conferència el pròxim dijous 9 de maig.

Categoria: Vilamatiques.

15 de Marzo de 2019

IV Concurs de Contes Xifrats

¿Perquè no jugar amb un nombre tan important en l’àmbit de les matemàtiques com ara el número π? Us proposem un repte: escriure un mini-conte basat amb les xifres d’aquest número tan conegut per tots.

Categoria: Vilamatiques.

04 de Marzo de 2019

Conferència: Matemàtiques en femení

Quan pensem amb matemàtics rellevants ens venen al cap Pitàgores o Gauss, i poques vegades pensem amb dones matemàtiques. En esta conferència veurem el treball d’aquelles dones que han contribuït substancialment al avanç de les matemàtiques.

Categoria: Vilamatiques.

31 de Octubre de 2018

Conferència: “Numerosas Palabras”

Les matemàtiques i la literatura són àmbits aparentment diferents. En canvi, aquesta conferència mostrarà l’antiga relació que els dos àmbits mantenen amb l’objectiu de desterrar algunes idees preconcebudes.

Categoria: Vilamatiques.

07 de Junio de 2018

Guanyadors del III Concurs de Contes Xifrats

El projecte Vilamàtiques va tancar el curs 2017-2018 amb la conferència “Carl Friedrich Gauss. Algunas aplicaciones de su obra en nuestra vida cotidiana” de la professora de la Universitat d’Alacant Mariola Molina i l’entrega de premis del III Concurs de Contes Xifrats.

Categoria: Vilamatiques.

07 de Mayo de 2018

Conferència: Carl Friedrich Gauss: Algunas aplicaciones de su obra en nuestra vida cotidiana

Carls Friedich Gauss va ser un matemàtic, astrònom i físic alemany considerat per molts com un dels matemàtics més notable i influent de tots els temps. Aplicacions d’algunes de les seues contribucions ens envolten cada dia. Si voleu saber més, no falteu a la confèrencia el pròxim dijous 10 de maig

Categoria: Vilamatiques.

28 de Marzo de 2018

III Concurs de Contes Xifrats

Categoria: Vilamatiques.

27 de Febrero de 2018

Conferència: Les matemàtiques en el nostre futur

Categoria: Vilamatiques.