Guanyadors del III Concurs de Contes Xifrats

El projecte Vilamàtiques va tancar el curs 2017-2018 amb la conferència “Carl Friedrich Gauss. Algunas aplicaciones de su obra en nuestra vida cotidiana” de la professora de la Universitat d’Alacant Mariola Molina i l’entrega de premis del III Concurs de Contes Xifrats.Imagen que acompaña la notícia

Els membres del Projecte Vilamàtiques proposaven per tercer any consecutiu el següent repte: escriure un mini-conte basat amb les xifres d’un número conegut per tots, el número π. Aquests contes podien estar escrits en castellà o valencià, havien de tenir un màxim de 20 paraules i havien de complir el requisit que el nombre de lletres de cada paraula fora la xifra corresponent al número π , és a dir,  3’1415926535897932384.

Després de dos mesos per a poder enviar les frases es pot dir que el III Concurs de Contes Xifrats ha sigut tot un èxit ja que s’han rebut 141 contes, tant en valencià com en castellà, participants de totes les edats (primària, secundària i participants adults per lliure), i de diferents pobles (la Vila Joiosa, Callosa, Altea, Benidorm, Alacant, Elx, ...). Per als membres del jurat (Vicent Vidal, MªAngels Gualde i Pepe Lloret) no va ser fàcil elegir els guanyadors, però finalment, després d’arribar a un consens els premis van ser:

Premis de la modalitat CEIP:

 • Primer Premi: Classe de 2n A del CEIP Maria Francisca Ruiz Miquel, amb la frase:
  • Pau, l’indi d’Idaho, emocionat al trobar aigua pel canyó infernal, permaneix immòbil observant tot el seu paisatge únic.

 

Premis de la modalitat lliure:

 • Primer Premi: Anna M. Vaello i Sebastià, amb la frase:
  • Ets a casa i sense companyia, en aquest abril tan humit. Recordes vesprades tristes, converses que et fan tremolar.

 

 • Segon Premi: Catalina Martínez, amb la frase:
  • Cau i xopa l'aigua colpejant de valent terra nua. Gotes ansioses, violentes, gelades, reneixent tot el que semblava mort.

 

 • Premi de participació: Vicenta Aragonés, amb la frase:
  • Mar i vent a colps duríssims fa sentir dolor, pau, gelor, emocions temeroses, opaques, doloroses, veu de mal, patiment blau.

Tenint en compte l’acceptació que està tenint el projecte en la Vila, el curs que ve el Projecte Vilamàtiques els oferirà noves conferències, presentacions de llibres i nous concursos.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 07 de Juny de 2018