La Vila Joiosa presenta els càrrecs de les festes de Moros i Cristians de 2024

La televisió pública autonòmica Àpunt emetrà en directe les desfilades moro i cristiana que tindran lloc els dies 25 i 26 de juliol.

Imagen que acompaña la notícia
Més de 2000 persones van assistir anit a l'acte de la presentació oficial dels càrrecs festers del 2024 de la Vila Joiosa. Les companyies Moros del Riff i Pirates Corsaris ostenten aquest any els regnats, representats als festers Pablo de Torre Soler, Rei Moro 2024, i Maties Romà Major, Rei Cristiano 2024. A més de conèixer els màxims representants de les festes de Moros i Cristians, també es van presentar els capitans i banderers de les 22 companyies, els ambaixadors i l'emissari del Rei Moro, de la companyia Moros del Riff, Miguel Lloret Pérez. La novetat d'aquest any és que, per primera vegada a la història de les festes, una dona encarna el càrrec d'ambaixadora beduïna i, en aquest cas, és Paula Lloret de Torre, pertanyent a la companyia Moros del Riff.
 
L'esdeveniment, organitzat per l'Associació Santa Marta, s'ha celebrat al recinte al costat del Teatre Auditori, on estaven ubicades les aules de l'antic col·legi públic Doctor Álvaro Esquerdo. Amb aquest acte s'inicien les festes de Moros i Cristians, declarades d'interès turístic internacional des del 2003, per la qual cosa després de la presentació dels càrrecs, el fester Esteve Soler López ha proclamat el pregó anunciador de les festes. Soler ha rebut sobre l'escenari les felicitacions de la presidenta de l'Associació Santa Marta, Marta Mingot, i de l'Alcalde de la Vila Joiosa, Marcos Zaragoza, qui, a més de felicitar tots els càrrecs i desitjar els veïns i festers que gaudeixquen de les festes patronals, ha aprofitat l'ocasió per anunciar que la televisió pública autonòmica Àpunt retransmetrà en directe les desfilades mora i cristiana que es celebraran els dies 25 i 26 de juliol a les 21 hores. “Des de l'Ajuntament estem treballant, no només a l'organització, juntament amb l'Associació Santa Marta, sinó també a la projecció de les nostres festes, declarades d'Interès Turístic Internacional des de fa més de 20 anys, i l'aposta per les retransmissions de les desfilades a la televisió pública valenciana és una de les iniciatives que estem duent a terme per difondre-les”.
 
La banda de la Societat Ateneu Musical ha interpretat la banda sonora de la vetllada i el fester Joan Gordero ha exercit de mantenidor de l'acte.
 
En el transcurs de l'acte, s'han presentat els capitans del bàndol moro Toni Mayor (Negres), Bartolomé Pérez (Artilleria de l'Islam), Juanlu Navarro (Moros del Capeta), Juan Sánchez (Mercaders), Joan Mayor (Artilleria Mora), Felipe Sáez (Moros Pak-kos), Fran Martínez (Guàrdia Negra), Ana Segrelles (Beduins), Mari Carmen Moreno (Berberiscos), Jaume Morales (Tuareg) i Maribel Rodríguez (Moros del Riff). I per part del bàndol de la creu s'han presentat els capitans Miguel Devesa (Destralers), Jesús Muñoz (Llauradors), Aitor Pérez (Almogàvers), Maria José Badalona (Marins), Pepi Santacreu (Caçadors), María Chapa (Voluntaris), Isabel Tonda (Pescadors), Josep Lloret (Catalans), Mari Carmen Galipienso (Artilleria Cristiana) i José Francisco Lloret (Contrabandistes).
 
Els primers a pujar a l'escenari van ser els ambaixadors del 2024: el sentinella, Jaume Morales; el governador de la plaça, Iván Quesada; l'ambaixadora contrabandista, Claudia Pérez, que també s'estrena al càrrec; l'ambaixadora beduïna, Paula Lloret; l'ambaixador cristià, Manolo Villalón Camacho; l'ambaixador moro, Juan Vicente Llinares i l'emissari del Rey Moro, Miguel Lloret.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 07 de Juliol de 2024