Dansa, teatre infantil i actuacions musicals de diferents estils conformen la programació cultural d'aquest estiu a la Vila Joiosa

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ofereix espectacles gratuïts per a tots els públics a diversos llocs a l'aire lliure fins al mes de setembre, que inclouen la 18a edició del certamen artístic “Art i carrer”.

Imagen que acompaña la notícia
La regidoria de Cultura ha programat per a este estiu diverses actuacions per a tots els públics a diferents espais a l'aire lliure i amb accés gratuït. Este dijous, 11 de juliol, els més menuts es divertiran amb “La Chef Pipa”, una comèdia d'embolic on la xef Pipa estrena programa de televisió i en el seu primer dia ho té tot preparat, però el seu ajudant, Juliani, ha desaparegut misteriosament. Aquest teatre amb titelles tindrà lloc a l'auditori de la finca de la Barbera dels Aragonès.
 
El dijous següent, 18 de juliol, el jardí Donya Concha de la finca de la Barbera acollirà l'actuació de Mala, un grup de música folk en valencià que delectarà el públic amb un repertori ple d'influències melòdiques americanes i britàniques, amb la veu de Casandra Cameo. Totes dues actuacions estan subvencionades per la Diputació Provincial dAlacant. La Xef Pipa de Coma 14 Teatre forma part del Festival Provincial de les Arts Escèniques 2024 i l'actuació del grup musical Mala s'inclou al programa de Foment de la llengua i Cultura Popular Valenciana.
 
El mes d'agost arrancarà amb la 18a edició d'Art i carrer, un certamen d'actuacions circenses i de dansa a diferents escenaris a l'aire lliure. De l'1 al 5 d'agost, l´auditori de la finca de la Barbera, l'Arsenal i l'àgora del Teatre Auditori acolliran diversos espectacles de carrer. El dijous 1 d'agost, la companyia Aracaladanza oferirà l'espectacle de dansa “A peu de carrer” on es combinarà la poesia de la dansa amb l'humor i la fantasia a la finca de La Barbera. El divendres 2 d'agost, arriba el circ "Llar", una trobada de l'arquitectura i les arts escèniques amb la fusta com a protagonista. En aquesta actuació de la companyia Federico Menini també es combina l'humor amb l'espectacle de malabars a l'Arsenal. El dissabte, 3 d'agost, el públic es sorprendrà amb "Herencia", un teatre de carrer i clown a càrrec de la companyia La Industrial Teatrera a la finca de La Barbera. El diumenge, 4 d'agost, dues dones i una gàbia protagonitzen “Faüla”, un espectacle multidisciplinari que expressa les diferents etapes que viu una dona al llarg de la vida marcades per l'educació i les seues experiències. Aquesta actuació de dansa de la companyia Dos a Vilo s'oferirà a l'Arsenal. I finalment, l'edició d'Art i Carrer tancarà el teló el dilluns 5 d'agost amb l'espectacle de foc i dansa “Olea”, que mostra la simbologia que, des de l'antiguitat, té l'arbre de l'olivera a la cultura mediterrània, associat a la resistència i la fortalesa. Aquesta actuació de la companyia Visitants tindrà lloc a l'àgora del Teatre Auditori.
 
La programació cultural estival continuarà el divendres 16 d'agost amb "La movida dels 80", un concert interpretat per l'orquestra simfònica de Villena que transportarà el públic a un viatge per la dècada de la moguda madrilenya i els èxits musicals dels grups més populars del moment, com Hombres G, Mecano, Los Secretos, La Unión, Gabinete Caligari i Alaska i Dinarama, entre d'altres. L'auditori de la finca de La Barbera acollirà aquest divertit concert de cançons dels vuitanta.
 
Els més menuts tindran una cita el dijous 29 d'agost amb "Contes contants i sonants" de la companyia A l'altra banda de la parcel·la. Una selecció de contes actuals i tradicionals seran narrats amb humor i música en directe al jardí Donya Concha de la finca de La Barbera.
L'agenda estival arriba al mes de setembre amb l'actuació de The Trouper's Swing Band, una banda que alterna temes propis amb adaptacions de cançons clàssiques de swing, neoswing i rockabilly, que transportaran l'espectador a l'època daurada del swing amb lletres en castellà. L'auditori de La Barbera serà l'escenari d´aquest concert el divendres 6 de setembre.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 08 de Juliol de 2024