Cultura organitza el I Festival de Piano i Música de ‘Ciutat de la Vila Joiosa’

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria de Cultura, presenta el I Festival de Piano i Música de Cambra «Ciutat de la Vila Joiosa», que tindrà lloc durant els mesos de febrer i març en tres sessions.

 

Aquest festival pretén donar a conéixer l'ampli repertori del piano en totes les seues facetes musicals, tant en el paper d'instrument solista com en el d'instrument d'un grup de cambra. En aquesta primera edició es presentaran tres concerts en què es donarà a conéixer el piano com a instrument de cambra amb instrument de vent-fusta en la formació de duo de flauta i piano; com a instrument de cambra amb instrument de corda a la formació de duo violí i piano, i com a instrument solista amb la formació de duo de piano a 4 mans.

 

El I Festival de Piano i Música de Cambra «Ciutat de la Vila Joiosa», es desenvoluparà durant els mesos de febrer i març en tres sessions. La primera d'aquestes serà el dissabte 18 de febrer amb un duo Allegro compost per Mª José Clemente, flauta, i Jesús M. Gómez, piano. Aquest duo aprofundeix en el repertori per a aquesta formació, passa pels diferents estils musicals existents i ofereix, així, una xicoteta mostra de la tasca que el piano juga com a instrument acompanyat al vent-fusta. En aquest concert sonaran obres de J. Andersen, E. Granados i A. Piazzolla, entre d'altres.

 

El segon concert serà el dissabte 4 de març amb un el duo Palomares-Rucli, format per Joaquín Palomares, violí, i Andrea Rucli, piano. Aquest duo interpretarà el concert titulat «A war concert», música interpretada per J. Heifetz durant els anys de la II Guerra Mundial per als soldats americans. Serà un homenatge a Gershwin_Jasha Heifetz.

 

L'última sessió serà el dissabte 1 de març amb el duo Van Duá, que formen Pamela Carolina Pérez Heredia i Pedro Mercado Isidro. Serà un concert de piano a quatre mans, en el qual s'interpretaran, d'una banda, obres escrites originalment per a aquest duo i, de l’altra; obres de G. Bizet, S. Barber, M. de Falla i Rimsky Korsakov.

 

El I Festival de Piano i Música de Cambra «Ciutat de la Vila Joiosa» tindrà lloc a l'Auditori del Centre Social i totes les sessions seran a les 19.00 hores. L'entrada serà lliure fins a completar l'aforament.

 

«La Vila Joiosa és una ciutat amb una gran tradició musical, per això des de l'Ajuntament apostem per la seva difusió i promoció. El suport a les nostres bandes de música és un dels pilars de la Regidoria de Cultura, però també hem de potenciar altres gèneres musicals. Per això hem creat aquest festival de piano i música de cambra, que esperem tinga una molt bona acollida entre els amants de la música» ha comentat Mª Ángeles Gualde, regidora de Cultura.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 08 de Febrer de 2017