La Vila incrementa el seguiment als casos de violència de gènere en un 75 % durant el 2016

Facebook logo    Twitter logo

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de les àrees d'Igualtat i Seguretat Ciutadana, ha incrementat el seguiment als casos de violència de gènere en un 75 % respecte de l'any passat. La Policia Local de la Vila va atendre durant 2016-92 víctimes.

 

Les dades proporcionades per l'informe anual realitzat per la Policia Local de la Vila Joiosa mostren que durant 2016 van ser ateses 92 víctimes de violència de gènere, xifra que iguala les víctimes del període anterior però que és superior a altres anys segons l'històric; per la qual cosa, des del Departament d'Igualtat del consistori s'alerta de la importància de la conscienciació ciutadana davant aquesta xacra social.

 

El treball realitzat de manera conjunta per la Policia i Igualtat durant l'any passat va donar com a resultat un augment en el seguiment dels casos registrats en un 75 % respecte del 2015. Es van realitzar al llarg de l'any 620 valoracions policials d'evolució del risc, 171 informes de violència de gènere i es van gestionar i controlar 109 resolucions judicials. A més, es van realitzar 61 acompanyaments a la seu judicial, el que representa un 66,30 % dels casos.

 

Pel que fa a les detencions, la policia en va portar a terme 34, cosa que suposa un 45,33 % del total de casos registrats l'any. Les víctimes de violència de gènere a la localitat tenen principalment entre 31 i 50 anys. Es calcula que la violència de gènere afecta 5 de cada 1.000 llars sense fills, a 37 de cada 1.000 llars amb 1 o 2 fills i a 69 de cada 1.000 llars amb famílies nombroses. El diumenge és el dia en què més casos es registren de la setmana.

 

«Les regidories de Seguretat Ciutadana i Igualtat de l'Ajuntament treballem de manera conjunta per prestar ajuda a les víctimes i continuar amb la tasca de conscienciació i eradicació d'aquesta xacra social. Seguirem treballant perquè la violència de gènere desaparega de la nostra societat, disminuïsca la xifra d'un cas cada quatre dies que es dóna en el municipi, i prestarem tot el suport necessari a les persones que la pateixen» ha comentat Mª Pilar Baigorri, regidora d'Igualtat.

Notícia publicada el 03 d’Abril de 2017