450 xiquets i joves participen en el premi literari en valencià 'Huit de maig'

Aquest certamen, destinat a estudiants de primària i secundària, portava 5 anys sense convocar-se

Facebook logo    Twitter logo

450 xiquets i joves pertanyents als centres educatius de la Vila Joiosa han participat en el premi literari en valencià 'Huit de maig', un certamen que portava 5 anys sense convocar-se i que ha recuperat la Regidoria d'Educació, en col·laboració amb l'Associació Huit de Maig.

 

Aquest premi es va convocar per homenatjar la Carta Pobla vilera i la història de la localitat i amb l'objectiu de fomentar l'expressió escrita en valencià i la creació literària entre els alumnes dels centres públics de primària i secundària de la Vila.

 

S'han establert sis categories segons les etapes d'ensenyament i, en total, s'han presentat 450 treballs dels centres: CEIP l'Ermita, CEIP Gasparot, CEIP Hispanitat, CEIP Mare Nostrum, IES Malladeta, CEIP Dr. Esquerdo, IES Número 3 i l'IES Marcos Zaragoza.

 

En una primera fase del concurs, els centres educatius han classificat les que han considerat més aptes, que en total han estat 48. Aquestes passaran al jurat que atorgarà dos premis per cada categoria. Els premis tenen una partida de 1.200 euros destinats a comprar els guardons que estaran formats per eines per a l'animació lectora, creació literària i estudi.

Notícia publicada el 24 de Maig de 2017