La Vila aprova la modificació de l'ordenança de vetladors que facilitarà els tràmits als hotelers

Els grups polítics presenta una moció per de defensar la capitalitat comarcal del municipi

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

El Ple de la Vila Joiosa ha aprovat hui la modificació de l'Ordenança municipal de protecció del paisatge urbà, reguladora de terrasses i elements de publicitat. Aquesta Ordenança, per la qual s'atorga una moratòria de dos anys per a la seua aplicació, ha de facilitar els tràmits dels empresaris amb l'Ajuntament per tal d'agilitzar el procés de sol·licitud i implantació de vetladors. El text de l'Ordenança, que s'ha aprovat aquest matí, s'exposarà durant 30 dies en què s'obri el període d'al·legacions.

 

La proposta ha estat aprovada amb el vot a favor de PSOE, Gent per la Vila, Esquerra Unida, Compromís i Partit Popular i l'abstenció de Ciutadans. La nova normativa té com a objectiu «consolidar una imatge de qualitat i d'ecologia urbana, i preservar l'estètica i la imatge exterior dels edificis; a més d'unir un objectiu comú entre administració i ciutadans per crear un entorn urbà més funcional i atractiu1» ha comentat la regidora de Foment Econòmic, Marta Sellés.

 

El Ple també ha tractat la defensa i reivindicació de la capitalitat comarcal de la Vila Joiosa. Es van presentar al Ple dues mocions, una del Partit Popular i una altra de Compromís. Finalment s'han retirat totes dues i s'ha aprovat una conjunta de tots els grups polítics amb caràcter d'urgència, en la qual se sol·licita a la Conselleria la correcció de l'error existent en la proposició de llei sobre delimitació comarcal del 21 d'abril a les Corts Valencianes de manera que conste la Vila Joiosa com a capital de la Marina Baixa. Aquesta moció està confirmada per un informe realitzat per l'arxiver municipal Albert Alcaraz i el director de Vilamuseu, Antonio Espinosa.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 15 de Juny de 2017