L'Ajuntament de la Vila aconsegueix rebaixar el pròxim rebut de l'IBI un 4 %

La bona gestió de l'Equip de Govern municipal ha permès una reducció progressiva d'aquest impost al llarg dels més de 2 anys de legislatura i ha aconseguit que els ciutadans paguen un milió de € menys per l'IBI

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa arranca aquest 2018 amb notícies positives per a la butxaca dels ciutadans. El motiu no és altre que els resultats de la bona gestió realitzada per l'Equip de Govern durant els més de 2 anys de legislatura, en què s'ha prioritzat l'atenció a les persones i la voluntat de reduir la pressió fiscal sobre les famílies vileres .

 

De fet, els ciutadans pagaran un 4 % menys en el rebut de l'IBI d'aquest any. Això ha estat possible gràcies al fet que el consistori va sol·licitar al seu dia al Ministeri d'Hisenda l'actualització dels valors cadastrals, que s'han reduït, precisament, en aquest percentatge del 4 %. Aquesta iniciativa, com veiem, té un efecte directe sobre aquest impost i els ciutadans abonaran a l'Ajuntament 700.000 € menys per aquest concepte.

 

A aquesta quantitat cal afegir, a més, els 100.000 € que l'Ajuntament destinarà a bonificar l'IBI que han de pagar les famílies amb escassos recursos, tal com es va aprovar recentment en un Ple de la corporació. Recordem que en 2016 l'Ajuntament ja va aconseguir baixar l'IBI un punt i reduint en 300.000 euros la recaptació.

 

D'aquesta manera, l'Equip de Govern municipal porta tota la legislatura gestionant el municipi amb l'objectiu de complir la voluntat política de reduir els impostos i alleugerir la pressió fiscal sobre els ciutadans de la localitat en general, i sobre les famílies vileres amb problemes econòmics, en particular. I, en el cas de l'IBI, la reducció aconseguida supera ja el milió d'euros.

 

L'alcalde de la Vila, Andreu Verdú, es va reunir ahir amb la Plataforma Moderem l'IBI per a comunicar-li oficialment aquesta reducció important de l'impost. En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que «l'Equip de Govern municipal treballa d'una manera realista, analitzant cada decisió amb els organismes competents i buscant el dictamen favorable d'Intervenció i Tresoreria. És a dir, no venem fum sinó que gestionem d'una manera responsable per atendre les necessitats del municipi i afavorir en el que puguem a les famílies de la Vila. I la veritat és que ens està donant molt bons resultats».

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 04 de Gener de 2018