Educació impulsa xarrades per prevenir el ciberassetjament i l'assetjament escolar a menors

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha impulsat una sèrie de xarrades destinades a pares d'alumnes de primària i secundària dels centres de la localitat amb l'objectiu de visibilitzar l'assetjament escolar i el ciberassetjament i donar les claus necessàries per identificar-lo en els xiquets.

 

Aquestes xerrades es van desenvolupar el passat dilluns i dimarts a la Llar del Pensionista i van ser impartides per Elvira Seguí i Jose Navarro, membres del Gabinet Psicopedagògic Municipal (GPM), i un expert de la Guàrdia Civil de la Vila. Hi van assistir gairebé un centenar de pares.

 

Aquesta activitat va ser molt positiva i els pares van mostrar molt d’interés per conéixer ferramentes per identificar si els seus fills estan en alguna d'aquestes situacions i prevenir que es donen aquestes conductes. Una de les qüestions que més va interessar als assistents va ser com poder controlar els seus fills en l'ús de les noves tecnologies i com detectar si estan sent víctimes d'un assetjament.

 

Les claus per detectar aquests casos, segons van relatar els experts, es donen en l'observació i en tenir en compte canvis d'humor i costums, males notes, el que el xiquet no vulga eixir al carrer, que s'altere quan sone un telèfon. etc. És important, es va comentar, tindre una bona comunicació amb ells i denunciar davant la Guàrdia Civil o Policia Nacional qualsevol indici de ciberassetjament i davant la Direcció del centre educatiu si es considera que el xiquet pot patir assetjament escolar.

 

A més, els responsables del Gabinet Psicopedagògic Municipal es van posar a disposició dels pares assistents per a qualsevol consulta o orientació sobre el tema de l'assetjament escolar i ciberassetjament.

 

«La Regidoria d'Educació considera de gran importància la difusió de mesures i coneixements per poder detectar casos d'assetjament escolar i ciberassetjament, per això s'han impulsat aquestes xarrades per a pares i altres en els centres als alumnes. La informació és imprescindible, si visualitzem una problemàtica serà més fàcil detectar problemes i abordar-los, i per això estem fent molt d’èmfasi que es conega que existeixen aquests assetjaments i com detectar-los. Voldria agrair la Guàrdia Civil la seua col·laboració, ja que el seu coneixement i els seus consells són importantíssims» ha comentat M. Ángeles Gualde, regidora d'Educació.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 14 de Març de 2018