Benestar Social impulsa el programa 'Pacient Actiu' dins el Pla de salut del municipi

Aquest programa abraça tallers per ajudar a gestionar les malalties cròniques en pacients i cuidadors

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Regidoria de Benestar Social ha impulsat el programa 'Pacient Actiu' dins el Pla de Salut del municipi i forma part de l'estratègia d'atenció a la cronicitat de la Comunitat Valenciana.

 

Aquest programa comprén un seguit de tallers en els quals es posa en mans dels pacients amb una condició crònica i els seus cuidadors una sèrie de ferrramentes que els ajuden a gestionar millor la seua condició de cronicitat.

 

Els objectius d'aquest programa són afavorir hàbits de vida saludable, com són cuidar l'alimentació, potenciar l'activitat física, la utilització de recursos sanitaris de manera eficient, millorar resultats en salut o l'autogestió de la malaltia. Les patologies més habituals dels participants en aquests tallers o les persones a les que tenen cura són la diabetis, malalties cardiovasculars o respiratòries.

 

Els tallers estan basats en la formació entre iguals i estan impartits per dos tutors, professionals i pacients afectats per malalties cròniques, que han estat formats i acreditats per la Universitat de Stanford.

 

«El Pla de Salut és una ferramenta transversal en la qual hem de treballar totes les regidories per contribuir a millorar la salut dels nostres ciutadans i prevenir malalties. En aquest cas, hem impulsat tallers per a un segment de la població gran, com és de les persones que tenen condició de cronicitat. Un taller que els ajude a portar millor la malaltia i adquirir hàbits saludables» ha comentat José Ramón Uclés, regidor de Benestar Social.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 15 de Març de 2018