'Docencia filosófica' guanya la XLI edició del Concurs de Contes 'Ciutat de la Vila Joiosa'

L'Equip de Govern va recuperar el 2017 aquest certamen després de sis anys sense convocar-se

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'auditori del Centre Social Llar del Pensionista va acollir ahir l'acte de lectura de la resolució de la XLI edició del Concurs de Contes 'Ciutat de la Vila Joiosa ', certamen literari de gran prestigi que portava sis anys sense convocar-se i que ha recuperat l'actual Equip de Govern.

 

El tinent d'alcalde, Joan Lloret, va donar inici a aquest acte agraint als membres del jurat la gran implicació amb aquest certamen, que ha rebut 1996 obres vingudes de tot el territori nacional i països com Cuba, Equador, Xile, Argentina, Alemanya, França, els Estats Units o Portugal.

 

Després d'ell es va donar lectura a la decisió del jurat que va atorgar un accèssit, premiat amb 1.000 euros, a l'obra El amo, escrita per Daniel Solar Boquera, de Cambrils. El conte guanyador va ser el titulat Docencia filosófica de José Manuel Moreno Pérez, de Madrid. Aquesta obra, premiada amb 2.000 euros, narra amb cert humor les reflexions d'un pare, professor de filosofia, davant l'actitud del seu fill de dos anys i com intenta que siga la filosofia i la inspiració de Nietzsche qui faça i reflexionar el petit, sense molt èxit. El conte guanyador va ser llegit per Anabel Villar, membre del jurat.

 

El president del jurat Mariano Estrada va voler dirigir-se l'auditori i manifestar la seva alegria per la recuperació d'aquest certamen, que en les seues paraules «forma part del patrimoni cultural de la Vila». Estrada va expressar una recomanació per a edicions futures en les quals es reduisca el màxim d'extensió de les obres presentades i que cada autor només puga presentar un conte. «Voldria recordar a qui va ser un dels impulsors d'aquest certamen, Enrique Cerdán Tato, i tornar a la idea que vaig manifestar fa ja molts anys de posar-li el seu nom a aquest concurs» va concloure.

 

El jurat d'aquest certamen, que ha col·laborat de manera desinteressada amb la Regidoria, va estar compost pel seu president, Mariano Estrada, la secretària, Loren Company, i els vocals, Jesús Moreno, Anabel Villar, José Carlos Gil, Mariano Sánchez, Mario Martínez, Manolo Palazón i Nicolás Pardo.

 

El Concurs de Contes 'Ciutat de la Vila Joiosa' va ser fundat el 1965 pel professor i polític Felipe Ramis Llorca i el Premi de les Lletres Valencianes, Enrique Cerdán Tato. Tots dos van decidir vincular el certamen amb una ciutat que prosperava en la indústria de xarxes i del xocolate.

 

Després de finalitzar l'acte es va realitzar una lectura dramatitzada de la Tragedia de un avaro.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 17 de Març de 2018