Benestar Social presenta el seu nou projecte per adaptar-se a la futura Llei de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana

Més de 7.400 persones van ser ateses i van participar en programes de la Regidoria durant el 2017

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha presentat aquest davant representants polítics, sindicals i plantilla de l'Ajuntament el projecte que es durà a terme per adaptar-la a la Llei de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana que serà aprovada durant aquest any.

 

Durant l'exposició, el regidor de Benestar Social, José Ramón Uclés, ha fet un repàs a l'evolució d'aquest servei des que s'instaurara l'any 1985 amb 4 persones treballadores, fins a l'actualitat que hi compta amb 23. Durant 2017 van ser més de 7.400 les persones que van participar en els diferents programes de la Regidoria. En el Programa de Platges Accessibles van ser, en l'estiu de 2017, 7.000 persones les que van utilitzar aquest servei en horari de matí i vesprada.

 

Benestar Social continua treballant per millorar la vida de la ciutadania de la Vila Joiosa i requereix d'una estructuració que faça aquest servei més competent i adaptat a la nova legislació. Segons aquesta Llei, la competència dels serveis socials correspon a la Generalitat i als ens locals i està dividida en atenció primària i secundària.

 

Referent a això, el regidor de Personal, Joan Lloret, ha mostrat el seu suport a la feina de Benestar Social i ha valorat molt positivament la tasca realitzada per organitzar la Regidoria amb vista a l'adaptació de la nova Llei. «El camí és seguir el full de ruta que s'ha establert perquè els serveis socials siguen més eficaços i adequats» ha finalitzat el regidor.

 

Dins els objectius marcats per la Regidoria a curt i mitjà termini es troba el de millorar la difusió de la seua tasca, ampliar el Centre Social, crear nous serveis i programes i crear un sistema de control de qualitat. Alguns d'aquests ja s'han posat en marxa, com ha explicat el regidor, José Ramón Uclés: «el treball és constant i ja hem mantingut reunions a València per poder incorporar nous serveis o ampliar-ne alguns dels actuals. A més, estem realitzant enquestes de satisfacció per conéixer l'opinió de la ciutadania. Volem seguir avançant, els serveis socials són el quart pilar de l'estat del benestar» ha conclòs Ucles.

 

Per la seua banda, l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, ha manifestat la importància d'aquesta Regidoria per a l'Equip de Govern: «des que vam entrar en aquest Ajuntament hem governat per a les persones i per a això era imprescindible treballar per a millorar els serveis socials. Hem augmentat el pressupost, s'han demanat subvencions, la plantilla de la Regidoria i el regidor estan fent un gran treball que continua amb aquest nou projecte que poc a poc es farà realitat. Voldria agrair la important tasca i destacar també el suport rebut per part de la Generalitat, ja que el nou Govern ha donat un important gir a les polítiques i aposta pel benestar dels seus ciutadans» ha finalitzat el primer edil.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 21 de Març de 2018