El ciutadà de la Vila pagarà un 4.8% menys en el rebut de l'IBI

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha realitzat hui un ple extraordinari, el primer de l'any, amb l'objectiu de modificar l'ordenança fiscal de l'impost sobre Béns immobles i aprovar la baixada del tipus impositiu de l'IBI.
 
El ple ha aprovat, amb els vots en contra de Compromís, que el tipus de gravamen per a béns immobles urbans serà de 0.576% enfront del tipus de 0.587% del passat any. El valor d'aquesta baixada suposarà una reducció en la recaptació municipal de 282.399,46 euros.
 
A més, amb la baixada prevista d'un 3% del valor cadastral, el rebut de l'IBI medie a la Vila Joiosa serà d'un 4.8% menys en 2019 que en 2018. Sumada la reducció del 2018 i el del 2019 el rebut de l'IBI és un 8.8% més baix.
 
“L'Ajuntament ha tingut la baixada de l'IBI com una prioritat des de l'inici de la legislatura, però en estar sotmesos a un Pla d'Ajust i el dèficit del Consistori no s'han pogut prendre totes les mesures desitjades. L'esforç realitzat per a acabar amb el Pla d'Ajust permet realitzar certs canvis en beneficis de tots”, ha comentat Joan Lloret, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de la Vila Joiosa.
 
“El treball realitzat ha permés que a poc a poc anem millorant i alleugerint el pagament d'impostos dels nostres ciutadans i prenent mesures com la subvenció de l'IBI per a famílies més necessitades que es mantindrà i millorarà l'any vinent”, ha comentat Andreu Verdú, alcalde de la Vila Joiosa.
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 03 de Gener de 2019