La Vila Joiosa presenta l'eina OCTOPUS d'entrenament i formació tàctica virtual de la Policia Local

El programari dissenyat per l'empresa The Last Monkey Studio permet un entrenament d'alt rendiment sense munició real que dona estadístiques per al perfeccionament dels agents en situacions simulades

Imagen que acompaña la notícia

La Policia Local de la Vila Joiosa ha realitzar aquest matí a l'Auditori del Centre Social i en les instal·lacions de CESPOL una jornada tècnica d'entrenament tàctic policial en realitat virtual amb el simulador OCTOPUS. La jornada ha servit com a carta de presentació a altres forces i cossos de seguretat de la nova eina tecnològica incorporada a la Prefectura de la Vila Joiosa, primera prefectura policial a disposar d'una sala OCTOPUS en les seues instal·lacions per a l'entrenament dels seus agents.

 

L'acte de presentació es va obrir amb la intervenció de l'intendent en cap de la Policia Local, José Álvarez, que va donar la benvinguda al centenar de membres d'altres cossos de seguretat i autoritats convidades a l'acte. Seguidament, els representants de l'empresa desenvolupadora van matisar les característiques de la nova eina policial del cos policial de la Vila i van realitzar una demostració amb un dels agents.

 

El programari, dissenyat per l'empresa The Last Monkey Studio, permet un entrenament d'alt rendiment sense munició real que dona estadístiques per al perfeccionament dels agents en situacions simulades. “OCTOPUS és el resultat de la fusió de l'entrenament policial i militar, amb l'ús d'equipament tàctic simulat per al desenvolupament exercicis tàctics de camp en realitat virtual”, expliquen des de l'empresa desenvolupadora.

 

L'eina OCTOPUS compta amb un sistema de sensors amb posicionament espacial que permet àrees d'entrenament des del 25m² fins als 100m². La tecnologia OCTOPUS permet escenaris de realitat virtual hiperrealistes, com ara galeries de tir, intervencions en habitatges, àrees industrials o edificis públics, amb una alta capacitat immersiva, tant visual com auditiva amb so envoltant 3D i efectes atmosfèrics i d'il·luminació. A més, l'eina virtual permet entrenaments aleatoris il·limitats que poden ser gestionats per un instructor, així com un registre d'activitat i recollida de dades per a la seua anàlisi a través dels quadres de comandament, amb la finalitat de perfeccionar els agents.

 

L'acte de presentació es va tancar amb les intervencions de la regidora de Seguretat Ciutadana, Isabel Perona i l'alcalde de la Vila Joiosa, que van dedicar unes paraules d'agraïment als membres de la Policia Local de la Vila i als assistents.

 

“La integració de la Sala OCTOPUS d'entrenament virtual en la Prefectura suposa un afegit més a les eines tecnològiques de la nostra Policia Local per a estar a l'avantguarda de la tecnologia en l'entrenament i en les funcions dels nostres agents”, explicava l'edil de Seguretat Ciutadana i Trànsit, Isabel Perona.

 

“El cos de Policia de la Vila Joiosa està realitzant una gran tasca de seguretat ciutadana i part d'això és gràcies a facilitar-li la faena de casa amb la incorporació de noves eines tecnològiques com la que hui es presenta”, explicava Verdú. “A més d'estalviar costos, aquest sistema ofereix més seguretat i opcions d'entrenament, i reporta informació de gran valor per al perfeccionament dels nostres agents en situacions concretes amb la finalitat que estiguen millor preparats davant possibles intervencions de camp”, finalitzava l'alcalde de la Vila.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 08 de Juny de 2021