La Vila Joiosa ret homenatge a Santa Marta, commemorant el miracle de la ‘llàgrima’

El municipi commemora aquest miracle, que va succeir el 8 de maig de 1653, amb un ampli programa d'activitats i una ofrena de flors dedicada a la seua patrona

  

Imagen que acompaña la notícia

La Vila Joiosa comença els preparatius que permetrà el poble viler honrar un any més la seua patrona, perquè el municipi commemora durant aquestes dates el miracle de la ‘llàgrima’, ocorregut el 8 de maig de 1653, quan la imatge de Santa Marta va vessar les seues llàgrimes després d'un any de sequera en les terres vileres.

 

L'Associació Santa Marta, juntament amb la Regidoria de Festes, ha elaborat un ampli programa amb el qual retre homenatge a la patrona de la localitat vilera durant aquestes dates, en les quals segles enrere va ocórrer el miracle de la ‘llàgrima’.

 

Les activitats van començar el passat 12 d'abril, a través d'una donació de sang, i continuen al llarg d'aquests dies. L'agenda d'actes per honrar la patrona donarà començament dimecres que ve amb el dotzé Festival de Música de Festera ‘Llàgrimes de Santa Marta’, a les 18.30 hores en el Teatre Auditori de la Vila Joiosa, on, a més, es realitzarà el lliurament de premis dels concursos de cartell i portada, fotografia i caps d’esquadra. De l'1 al 4 de maig es disputaran les regates Eurochallenge 2019 en el Club Nàutic de la Vila. A més, el 3 de maig tindrà lloc el Concurs d'Ambaixadors a les 17.45 hores en el Teatre Auditori.

 

L'ofrena floral en honor de Santa Marta tindrà lloc el pròxim 4 de maig, en la qual participaran els diferents col·lectius i associacions de la localitat vilera per a omplir de flors el mural de la patrona, com marca la tradició. El recorregut donarà començament a les 18.30 hores des de la seu de l'Associació i recorrerà els diferents carrers del municipi fins arribar a la plaça de l'Església de l'Assumpció.

 

Les festes continuaran a partir del diumenge amb un Tridu a Santa Marta, els dies 5, 6 i 7 de maig a les 19.15 a l'església Crist Ressuscitat del municipi. També, el 8 de maig, data d'aquesta festivitat, se celebrarà una missa commemorativa del miracle de les ‘llàgrimes’ de Santa Marta a les 11.00 hores a l'església de la Nostra Senyora de l'Assumpció i una missa solemne a les 19.30 hores.

 

Així mateix, el 10 de maig a les 11.30 hores es realitzarà la presentació oficial de ‘Càrrecs a la Premsa 2018’ en la seu de l'Associació Santa Marta. El mateix dia a les 17.30 hores tindrà lloc el lliurament de premis Concurs de Dibuix Escolar a l'Auditori de la Finca la Barbera.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 30 d’Abril de 2019