La Biblioteca Municipal inaugura una exposició sobre la història i els protagonistes del seu origen per commemorar el 50 aniversari de la compra dels terrenys de l'edifici

‘Un Simca 1000 i 2.639 llibres. El orígens de la Biblioteca Pública Municipal (1966-1974)’ es comptarà l’«aventura»que va suposar obrir aquest espai al municipi viler

  

Tot el poble va participar perquè la Biblioteca Pública Cristóbal Zaragoza siga hui una realitat. Els seus orígens van ser tota una «aventura», tal com explica l'exposició que s'inaugurarà el proper 13 de gener, a les 19.00 hores i es podrà visitar fins al 10 de febrer. Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria de Cultura, vol commemorar el 50 aniversari de la compra dels terrenys de l'edifici.

 

Sota el títol «Un Simca 1000 i 2.639 llibres. El orígens de la Biblioteca Pública Municipal (1966-1974)» aquesta mostra conta quin fou el procés pel qual va ser possible la construcció de l'edifici que acull la Biblioteca i la Casa de la Cultura a la Vila Joiosa, com també l’obertura al públic . L'exposició recorda el que va suposar per a tot el poble viler la participació en el programa de TVE, Kilómetro Lanzado, al setembre de 1966, on els vilers van resultar finalistes i van obtenir com a premi un Simca 1.000 i com, a partir d'ací, es va poder obrir la biblioteca al gener de 1974.

 

L'exposició ha estat organitzada per l'Arxiu Municipal de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública Cristóbal Zaragoza i Vilamuseu. S'ubicarà al vestíbul de la mateixa biblioteca, en l'horari habitual d’aquesta.

 

Per a la regidora de Cultura, M. de los Ángeles Gualde, «aquesta exposició té un caràcter molt especial, no només perquè estem parlant d'un lloc molt significatiu en el dia a dia de molts vilers, com és la biblioteca, sinó també perquè els seus orígens van ser la tenacitat i la lluita de moltes persones, amb el suport i ajudats per tot el poble de la Vila Joiosa. M'agradaria convidar tots els vilers i vileres que vingueren a la inauguració i, si no que passaren pel vestíbul de la Biblioteca fins al 10 de febrer perquè pogueren conèixer de primera mà un esdeveniment en la història recent de la localitat», va comentar Gualde.

Notícia publicada el 12 de Gener de 2017