El patrimoni històric, les festes, els serveis, la gastronomia, les platges i l'accessibilitat eixos principals de la promoció de la Vila Joiosa a Fitur

Els Moros i Cristians desfilaran pels carrers de Madrid al costat d'altres festes de la Costa Blanca

  

La Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de la Vila Joiosa prepara un any més la promoció a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur, que se celebrarà la setmana que ve. El municipi es presentarà a Fitur com una destinació intel·ligent i accessible amb un extraordinari patrimoni històric i gastronòmic, les festes de Moros i Cristians, l’oferta de sol i platja i serveis; amb la gran novetat de l'obertura de Vilamuseu.

 

La Vila Joiosa s'ubicarà, amb la resta de municipis de la província, a l'estand de la Costa Blanca que instal·larà la Diputació Provincial d'Alacant. La Regidoria de Turisme durà a Fitur material promocional de l’oferta turística i donarà a conèixer el municipi i els diversos actius turístics mitjançant un videowall que tindrà lloc el dijous 19 de gener a les 12.30 hores a l'estand de Costa Blanca.

 

Les festes de Moros i Cristians, declarades d'Interès Turístic Internacional, estaran més presents que mai en la promoció del municipi a Madrid, ja que participaran en la desfilada organitzada pel Patronat de Turisme Costa Blanca pels carrers del centre de la capital. En concret, desfilaran la companyia del Rei Moro, els Pak.kos, i la del Rei Cristià, els Voluntaris; cadascuna d'estes amb una filà de dones i una altra d'homes. A més, es desplaçaran a Madrid les dues bandes de música de la ciutat, l'Ateneu Musical i l'Agrupació Musical Mediterráneo.

 

Aquest any la promoció se centrarà, sobretot, en l'obertura Vilamuseu, un dels museus més accessibles d'Europa, especialment dissenyat per a totes les persones. Aquest museu posseeix una col·lecció de primer nivell amb més 25.000 peces inventariades. No obstant això, Vilamuseu és més que un museu, i així es traslladarà als assistents a Fitur, on es presentarà Vilamuseu com una xarxa que uneix el museu i els monuments i el gran patrimoni cultural i natural de la Vila Joiosa al qual s'accedeix a través de les 8 rutes organitzades per tot el municipi que connecten monuments de primer ordre com torres sentinelles, la torre romana de Sant Josep, el santuari de la Malladeta i tot un seguit de monuments, BIC, etc. 60 plafons interpretatius accessibles expliquen cada lloc d'aquestes rutes amb informació a la qual es pot accedir a través de telèfons mòbils i tauletes tàctics (tablets) en 7 idiomes, que inclouen la llengua de signes; una aposta més per l'accessibilitat del municipi.

 

«La Vila Joiosa és una destinació molt completa que ofereix, des del tradicional sol i platja, a una oferta cultural i patrimonial única en què destaca Vilamuseu i tota la xarxa de monuments que el componen, la nostra principal aposta promocional d'aquest any. Però també seran més visibles que mai les nostres festes de Moros i Cristians, que després de les gestions realitzades l'any passat, formaran part de la desfilada que s'ha organitzat el dia 21 pel centre de Madrid, gràcies com sempre a l'Associació Santa Marta per contribuir a la promoció del nostre municipi. Serveis, accessibilitat, natura i la nostra rica gastronomia són altres dels atractius turístics que portarem a la cita més important del turisme a casa nostra; una fira en la qual sempre estarà present Vila Joiosa» ha comentat Marta Sellés, regidora de Turisme.

Notícia publicada el 13 de Gener de 2017