Vilamuseu oferta un curs d'arqueologia infantil durant el mes d'agost

La missió està dividida en dos torns, del 8 a l’11 d'agost i del 22 al 25 per a xiquets entre 8 i 12 anys

  

Vilamuseu oferta en el seu programa Vilakids, un nou curs lúdic i cultural enfocat al públic infantil amb l'objectiu que aprenguen la tasca dels arqueòlegs, complint tota la «missió arqueològica». Aquesta activitat, dirigida a xiquets d'entre 8 i 12 anys, està dividida en dos torns: del 8 a l'11 d'agost i del 22 al 25 d'agost, amb deu places disponibles per a cada un d'ells.

 

La missió del dia 1, dimarts, és l’«Excavació», en què s’assistirà a una excavació real, on la directora explicarà amb detall tots els secrets d'aquest treball de camp.

En el dia 2, dimecres, toca la «Intervenció», en què s'haurà de posar en pràctica tot l'après excavant una parcel·la pròpia, de la qual posteriorment es realitzarà una documentació precisa per tal d'analitzar al màxim la troballa arqueològica trobada.

 

El dia 3, dijous, arriba la «Restauració», sota el consell dels professionals, s'haurà de seguir pas a pas el procés fins fer brillar aquests secrets ocults sota terra des de fa milers d'anys. Finalment, el dia 4, divendres, és l'hora de la «Investigació i Difusió» de totes les peces restaurades pels petits arqueòlegs les quals, una vegada comparades amb les col·leccions de Vilamuseu, seran exposades al públic.

 

El preu per curs serà de 24 euros i les places seran limitades; per la qual cosa, es requereix d'inscripció, que es podrà realitzar de l'1 al 4 d'agost a Vilamuseu, en horari de matí. El curs es realitzarà de 09.00 a 12.00 hores. Per a més informació es pot consultar el web del museu: www.vilamuseu.es/vilakids

 

La regidora de Cultura, M. Ángeles Gualde, ha exposat que «aquesta nova iniciativa cultural enfocada als més xicotets, és un mètode perquè coneguen més de prop la història i el passat de la localitat, que està ple de secrets ocults sota terra. Esperem que tots els xiquets arqueòlegs gaudisquen i aprenguen molt d'aquesta experiència per poder seguir ofertant-la anys posteriors».

Totes les imatges

Notícia publicada el 10 de Juliol de 2017