La Vila Joiosa destina 9.000 euros a l'esterilització de gats sense propietari en el municipi

La inversió suposa la continuïtat del projecte CES, engegat el 2016, per controlar les colònies de felins de carrer i garantir el seu benestar

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa invertirà, al llarg de 2017, 9.173,06 euros per a realitzar tractaments d'esterilització de colònies urbanes de gats sense propietaris en el municipi. Del total de la inversió: 5.173, 06 euros corresponen a una subvenció concedida per la Diputació d'Alacant, dins d'una convocatòria per sufragar una part de les despeses dels municipis de la província en aquest àmbit, i 4.000 euros procedeixen directament de les arques municipals.

 

Aquests diners serviran per finançar el projecte CES, que es va posar en marxa per primera vegada el 2016, per exercir un control sobre les colònies de gats de carrer que hi ha al municipi. L'objectiu d'aquesta iniciativa és disminuir la població de gats sense propietaris de la localitat, a través de tractaments d'esterilització, i garantir la seua seguretat.

 

El mètode CES (capturar, esterilitzar, soltar) el gestionen de manera conjunta l'Ajuntament de la Vila Joiosa, les associacions de protecció animal del municipi i una xarxa de voluntaris. El consistori, en aquest cas, s'encarrega de sufragar les processos d'esterilització dels felins, per evitar que la població cresca de manera desmesurada i es convertisca en un problema per als veïns i per a ells mateixos.

 

El projecte CES permet que els voluntaris vigilen l'estat de salut dels gats sense propietari, a més de realitzar un seguiment exhaustiu de la colònia. D'una altra banda, s'encarreguen d'alimentar-los amb menjar sec i sempre en el mateix lloc, per facilitar el seu control i captura. D'aquesta manera, s'evita que els ciutadans alimenten aquests felins en llocs no controlats, que ocasionen problemes de salubritat i higiene.

 

La Vila Joiosa ha estat el municipi que ha rebut la subvenció més alta per part de la Diputació, dins del grup de les localitats amb una població d'entre 15.000 i 50.000 habitants.

 

Els ajuts es faran efectius després de presentar els justificants corresponents de despeses, una vegada finalitzada l'activitat. De fet, l'Ajuntament haurà de detallar els pagaments realitzats per dur a terme els tractaments d'esterilització de gats de carrer, o bé el reconeixement de les corresponents obligacions de pagament contretes per aquestes actuacions pel total de l'import la subvenció.

 

El regidor de Medi Ambient, Pedro Alemany, ha manifestat la seua satisfacció per la concessió d'aquesta subvenció a la Vila Joiosa «ja que el projecte CES és fonamental per garantir la salut pública al nostre municipi i avalar el respecte i el benestar d'aquests felins. En aquest sentit, és important que els ciutadans col·laboren amb nosaltres, que eviten donar de menjar a aquests animals en llocs no autoritzats i deixen que siguen els voluntaris els que s'encarreguen d'això de manera controlada».

Notícia publicada el 31 de Juliol de 2017