La Vila Joiosa il·luminarà 7 quilòmetres de camins rurals amb tecnologia LED

La Regidoria de Patrimoni sol·licita a Diputació incloure aquesta actuació en el Pla provincial d'obres i serveis per a subvencionar-ne un 55 %

  

El regidor de patrimoni Pascal Amigo de la Vila Joiosa ha posat en marxa un pla d'execució d'enllumenat exterior de camins rurals que abastara aproximadament 7 quilòmetres. Aquesta actuació, si s'aprova en el pròxim Ple ordinari, es presentarà a la Diputació provincial per a la seua inclusió dins del Pla provincial d'obres i serveis amb l'objectiu que l'ens provincial subvencione un 55 % del cost. L'enllumenat té un pressupost de 749.975,53 euros, dels quals se subvencionarien 412.486,54 euros, i la resta els sufragaria l'Ajuntament de la Vila Joiosa.  

 

El projecte realitzat per la Regidoria de Serveis Tècnics contempla la instal·lació de 232 llums noves de tecnologia LED (una tecnologia que estalvia un 70 % respecte de les convencionals). Tots els llums seran instal·lats sobre puntals independents de nova instal·lació, d'acer galvanitzat, i, a més, es posarà un sistema de telegestió, idèntic al de la resta del municipi, que permetrà l'encesa i apagament a distància, així com l'obtenció d'alertes de funcionament incorrecte.

 

«L'Equip de Govern (PSPV-PSOE, Gent per la Vila i EU) està realitzant un esforç important perquè els camins rurals, tants anys abandonats, estiguen en perfecte estat. Hem iniciat obres de renovació i adequació, i ara presentem aquest pla per il·luminar-los, una mesura molt demandada pels nostres veïns. El consistori continuarà treballant perquè no hi haja un sol camí sense adequar i il·luminar, i per això s'estan sol·licitant subvencions que contribuïsquen al finançament de les actuacions» ha comentat Andreu Verdú, alcalde de la localitat.

Notícia publicada el 16 de Maig de 2018