La Vila tindrà nou Palau de Justícia en 2020

  

La Vila Joiosa comptarà amb una nova seu judicial al març de 2020. La Conselleria de Justícia ha presentat hui el Pla d'Infraestructures Judicials de la Comunitat en el qual s'inclou la construcció d'un nou Palacio de Justícia en la Vila. Les obres es licitaran a partir de setembre de 2018. A l'acte han acudit l'alcalde, Andreu Verdú, i el regidor d'Urbanisme, Jaime Ramis. 
 
El pressupost de 2.500.0000 € adjudicat a aquest projecte anirà destinat a l'habilitació de l'antic ambulatori, al carrer Juan Tonda Aragonés, i permetrà adaptar les instal·lacions al seu nou ús; dotar de més espai als jutjats de la Vila i modernitzar les instal·lacions. Amb el nou Palau de Justícia es podrà situar el  quart jutjat del municipi, aprovat pel ministeri de Justícia, la qual cosa suposarà una millora en l'atenció al ciutadà.  
 
Aquest projecte sorgeix de la col·laboració entre l'Ajuntament de la Vila i  la Conselleria de Justícia.  El  nou  jutjat permetrà escometre la necessària ampliació dels serveis judicials de la Vila, reduint els temps d'espera i la situació de saturació que viuen els jutjats de la localitat. 
 
El  condicionament d'edifici de l'antic Centre de Salut serà a càrrec de la Generalitat,  a través d'una cessió d'ús  per part de l'Ajuntament.  Pel seu costat,  l'actual immoble que alberga els jutjats 1 i 2 de la Vila serà destinat a usos socioculturals. La licitació del projecte ja està adjudicada i s'espera conéixer la redacció completa al setembre de 2018, per a poder començar les obres.
L'alcalde de la Vila, Andreu Verdú, s'ha mostrat “molt satisfet del ritme que porta tot el procés per a la posada en marxa d'un nou Palacio de Justícia en la localitat. És un projecte urgent i necessari per a donar resposta a les necessitats judicials de la comarca. Aquesta actuació és l'exemple del fruit que pot donar el bon enteniment i la voluntat de col·laboració entre diferents administracions”.
 

Notícia publicada el 10 de Juliol de 2018