Esports impulsa un programa per a fomentar l'activitat física entre els escolars

  

La Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de la Vila Joiosa posarà en marxa aquest curs escolar el programa Menjaesports, una iniciativa que té com a objectiu lluitar contra l'obesitat i el sedentarisme infantil fomentant l'activitat física dins de les hores d'oci en el centre escolar. 
El programa, que s'iniciarà el mes vinent d'octubre i finalitzarà el mes de maig, s'impartirà durant les hores de menjador (15.30 a 16.30 hores). Un monitor – animador acudirà un dia a la setmana a cadascun dels centres educatius de la Vila Joiosa per a dinamitzar buscant augmentar l'activitat física dels xiquets. 
 
L'alumnat podrà durant aqueixa hora setmanal practicar bàsquet, futbol sala, rugbi, handbol…i esports alternatius com a pilota presoner, beisbol, jocs tradicionals com el tranco o el bote bote i pilota valenciana. Aquesta activitat serà gratuïta per als alumnes. 
 
Aquest projecte busca garantir l'accés dels ciutadans a l'activitat física i esportiva; posicionar-se com a garant d'una oferta que satisfaça diferents motivacions que espenten a la pràctica esportiva. Aquesta activitat contribuirà a mantindre un bon estat de salut en els xiquets i xiquetes i previndre el sobrepés. A més, es fomentarà el treball en equip, la consecució d'objectius i s'ensenyarà el valor de l'esforç. 
 
El regidor d'Esports, José Ramón Uclés, s'ha reunit aquesta setmana al costat de l'equip que portarà aquest projecte amb els directors dels centres educatius per a posar-ho en comú. La iniciativa ha tingut una molt bon acolliment entre el personal docent. Enguany es desenvoluparà de forma pilot, i segons els resultats s'estudiarà la possibilitat d'ampliar el següent curs. 
 
“A Espanya el 40% de la població de 2 i 24 anys tenen obesitat infantil. Aquestes xifres són alarmants, i per això és important que des de de les administracions públiques es prenguen mesurades. L'acabat d'implantar Pla de Salut de la Vila té un dels seus focus en el sedentarisme i l'obesitat. Per això, des de la regidoria d'Esports hem preparat aquest programa que esperem servisca per a fomentar l'activitat física i fer que l'alumnat més sedentari tinc almenys una hora d'esport i que els dies que no estan els monitors també empren aqueixes hores del menjador per a divertir-se fent una activitat física, perquè d'una forma amena estaran lluitant contra l'obesitat que pot implicar tant problemes de salut” ha comentat José Ramón Uclés, regidor d'Esports. 
 

Notícia publicada el 07 de Setembre de 2018