La Vila Joiosa realitza un simulacre de socorrisme a la Platja Centre

El desplegament va comptar amb tres socorristes, membres del servei sanitari DYA i diversos agents de la Policia Local

Facebook logo    Twitter logo

La platja Centre de la Vila Joiosa ha acollit hui un simulacre de socorrisme. El simulacre ha consistit en el rescat i la reanimació d'una persona amb símptomes d'ofegament. L'empresa DYA, encarregada de cobrir aquest tipus d'urgències, és qui ha realitzat el servei de salvament i socorrisme al costat de diversos agents de la Policia Local. A l'acte van acudir l'alcalde de la localitat, Andreu Verdú, la regidora de Seguretat Ciutadana, Isabel Perona i la regidora de Cultura, Aina Santamaria i l'edil de Medi Ambient, José Carlos Gil.

 

El desplegament va comptar amb la participació de tres socorristes, el supervisor, una moto d'aigua de la mateixa empresa, diversos agents de la Policia Local i el servei de salvament i socorrisme de l'empresa DYA amb una ambulància per a aquest tipus d'urgències.

 

Seguint el protocol, una vegada s'albira a la persona amb símptomes d'ofegament, el socorrista avisa per l'emissora al seu supervisor qui, al seu torn, telefona a la Policia Local i als serveis sanitaris DYA. Durant el rescat de la víctima, altres dos companys del socorrista acudeixen per a ajudar-lo, un d'ells amb una moto d'aigua del servei de salvament i, una vegada es trau la víctima, tracten de moure-la el menys possible per si pateix alguna lesió. Seguidament es realitza una primera valoració de l'estat de la víctima i es realitzen els primers auxilis necessaris. Mentrestant, el servei de salvament del DYA arriba en ambulància i atén la víctima, continuant les maniobres de reanimació, si fora necessari, i posteriorment se li trasllada al centre mèdic en l'ambulància per a una millor valoració de l'estat de la víctima.

 

Aquest tipus de simulacres de socorrisme permeten que l'equip de salvament actue en primera instància com si es tractara d'una emergència real i possibilita un estudi de camp de les actuacions que es tindran en futures emergències i, així, poder optimitzar la resposta davant una situació d'emergència real, per garantir un millor servei als usuaris.

 

En el dispositiu desplegat va superar el protocol d'actuació, dins del termini i en la forma escaient, amb adequades reaccions per part de totes les perts implicades i va obtindre un temps total d'actuació, reanimació i resposta de la víctima, de 4 i 5 minuts, d'arribada d'ambulància en 5 minuts, sense arribar a superar els 13 minuts l'exercici total de simulacre.

 

Es recorda la ciutadania que en cas de trobar-se davant una situació d'emergència com la representada hui, el millor és avisar al telèfon del servei públic d'emergències de la Comunitat Valenciana (112), o la Policia Local de la Vila Joiosa (965 890 050).

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 03 de Setembre de 2019