La Regidoria de Joventut de la Vila Joiosa acull l'exposició “ No em toques el Whatsapp “

06 de Desembre de 2022

La Regidoria de Joventut de la Vila Joiosa acull l'exposició “ No em toques el Whatsapp “
La Regidoria de Joventut de la Vila Joiosa acull l'exposició “ No em toques el Whatsapp “
• Es podrà visitar del 5 al 16 de desembre en horari  de matins de 9 a 14.00 h. i a les vesprades de 17.00 a 20.00 h. de dilluns a dijous.
• L'exposició itinerant, dirigida a joves, recull les obres guanyadores del concurs No em toques el Whatsapp, organitzat per l'IVAJ, amb l'objectiu de conscienciar sobre la violència de gènere.
 
Aquesta exposició itinerant està impulsada per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) de la Generalitat Valenciana, i inclou una col·lecció d'imatges creada a partir de les obres guanyadores del concurs de fotografia homònim, dirigit a joves entre 14 i 30 anys, i que té com a objectiu la sensibilització i la conscienciació de la joventut perquè aprenguen a detectar la violència de gènere.
 
El Departament de Joventut de la Vila Joiosa ha coordinat aquesta exposició davant la necessitat de promocionar activitats que promoguen la prevenció d'actituds violentes, ja que diferents estudis realitzats per institucions i organismes especialitzats alerten de la detecció d'un augment de la violència de gènere entre menors d'edat i joves en els últims anys. Per tant, es tracta d'una qüestió que és necessari treballar com a societat, especialment amb el col·lectiu adolescent i la població jove, amb una aproximació que parteix de les seues pròpies creences i percepcions entorn de les relacions de parella. La finalitat és visibilitzar la violència que s'exerceix mitjançant les xarxes socials, les seues tipologies i les seues conseqüències, perquè les persones joves sàpien detectar aquestes conductes i les puguen evitar o demanar ajuda.
Juan Llinares, tècnic de Joventut de l'Ajuntament de la Vila Joiosa , comenta que “No em toques el Whatsapp” és una exposició que permet descobrir a la gent jove uns certs estereotips basats en el gènere, potenciar les relacions de parella sanes i, sobretot, informar sobre els recursos existents i on acudir en cas de patir algun tipus de violència en primera persona. Una exposició que tracta de promoure la igualtat, la convivència, el respecte entre gèneres i la prevenció de la violència contra les dones.

Visita la pàgina

Tornar