Guanyadors del IV Concurs de Contes Xifrats

El projecte Vilamàtiques va tancar el curs 2018-2019 amb la conferència “Els sistemes electorals. Propestes per millorar-ne la proporcionalitat” del professor de la Universitat Cardenal Herrrara, Alberto Zapatera; i l’entrega de premis del IV Concurs de Contes Xifrats.Imagen que acompaña la notícia

Els membres del Projecte Vilamàtiques proposaven per quart any consecutiu el següent repte: escriure un mini-conte basat amb les xifres d’un número conegut per tots, el número Pi. Aquests contes podien estar escrits en castellà o valencià, havien de tenir un màxim de 20 paraules i havien de complir el requisit que el nombre de lletres de cada paraula fora la xifra corresponent al número Pi , és a dir,  31415926535897932384.

Després de dos mesos per a poder enviar les frases es pot dir que el IV Concurs de Contes Xifrats ha sigut tot un èxit ja que s’han rebut 80 contes, tant en valencià com en castellà, participants de totes les edats (primària, secundària i participants adults per lliure), i de diferents pobles (la Vila Joiosa , Altea, Crevillent, Alacant, ...). Per als membres del jurat (Vicent Vidal, MªAngels Gualde i Pepe Lloret) no va ser fàcil elegir els guanyadors, però finalment, després d’arribar a un consens els premis van ser:

Premis de la modalitat CEIP:

 • Primer Premi: Joan Segòvia Soler, amb la frase:
  • Sol i vent, i corre lentament el cabell negre amb força diminuta. Nosaltres semblem indecisos, amb el sol brillant, riem.

 

 • Primer Premi: Sergi Saez Martínez, amb la frase:
  • Per a tots i totes dibuixava un quadre bonic. Ens pintà colorits paisatges nàutics presidits per un sol brillant redó.

 

Premis de la modalitat Secundària:

 • Primer Premi: Marina Abad Morcillo, amb la frase:
  • Amb l'alba i sense tardances et marxes lluny. Una altra abraçada necessite, rialles... felicitat! Mes et dic adolorit: "adéu!" 

 

Premis de la modalitat lliure:

 • Primer Premi: María del Mar Liébana Anguita, amb la frase:
  • Odi o amor i valor encreuats, és lligar idees amb corda lleugera, assaborir càlides il·lusions, fil fi per percebre vida.

 

 • Segon Premi: Marina Luchoro Salinas, amb la frase:
  • Cap i ment d'aires hivernals, de mirada freda com vidre congelat. Sentiment profund, inestable com la mar.

 

Tenint en compte l’acceptació que està tenint el projecte en la Vila, el curs que ve el Projecte Vilamàtiques els oferirà noves conferències, presentacions de llibres i nous concursos.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 14 de Maig de 2019