19 d’Abril de 2024

La Vila Joiosa torna a l'època de l'edat mitjana el proper cap de setmana amb el seu Mercat Medieval

Del 26 al 28 d'abril, el parc de la desembocadura del riu esdevindrà un passatge medieval on els visitants podran gaudir d'artesania, gastronomia, música, tallers, espectacles i un torneig de cavalls.

Categoria: Cultura, Festes.

18 d’Abril de 2024

El ple dóna llum verda a la modificació pressupostària de 3,8 milions d'euros presentada per l'equip de govern local

El ple també ha aprovat la cessió a la Generalitat de la parcel·la de la zona Gasparot per construir els habitatges socials ja anunciats, la creació d'un banc de terra vegetal per reutilitzar el sòl afectat per projectes urbanístics i el reglament de la jornada laboral dels empleats de l'ajuntament.

Categoria: Òrgans de Govern.

17 d’Abril de 2024

La investigadora Ana Baldó presenta el llibre La costura dels arts marítims. La indústria del fil, la corderia i la xàrcia marinera a la Vila Joiosa”

L'acte de presentació ha comptat amb l'assistència del director i la conservadora del Museu Marítim de Barcelona, que li ha atorgat el premi de recerca Ricart i Gilart.

Categoria: Patrimoni Històric.

16 d’Abril de 2024

Vilamuseu exposa l'àncora de les restes de la nau britànica D.A. Gordon, enfonsada prop de la costa vilera a la I Guerra Mundial

La Generalitat Valenciana ha assignat aquesta àncora a Vilamuseu, que s'ha instal·lat al costat de l'amforari del restes Bou Ferrer i es podrà visitar a les visites guiades del museu.

Categoria: Patrimoni Històric.

15 d’Abril de 2024

L'Espai d’Art Contemporani incorpora quatre estudiants en pràctiques per col·laborar en la gestió de la programació de projectes expositius

Les alumnes s'encarregaran de dissenyar, muntar i promoure les exposicions, oferir visites guiades i tallers i generar continguts digitals durant el període de pràctiques formatives.

Categoria: Cultura.

15 d’Abril de 2024

La Generalitat modifica i dóna llum verda al projecte de construcció del tram del passeig de la platja Paradís pendent d'executar

L'Alcalde Marcos Zaragoza ha rebut el Director General de Costes i Ports, Vicente Martínez Mus, i tots dos han visitat la platja Paradís i el port pesquer, on s'ha asfaltat del tram del port al costat de la llotja.

Categoria: Medi Ambient, Platges.

12 d’Abril de 2024

Els veïns de la Vila Joiosa disposen d'un ecoparc mòbil gratuït tots els dimecres de l'any per dipositar-hi els residus i estris inservibles

És la primera vegada que la Vila Joiosa disposa d'aquest nou servei de recollida de residus que en facilita la retirada per part dels veïns i alternarà dues localitzacions: el recinte del mercat ambulant i la Cala.

Categoria: Escena Urbana.

11 d’Abril de 2024

L'equip de govern local presentarà al ple una segona modificació de 3'8 milions d'euros al pressupost de 2024

La reurbanització dels carrers del centre urbà, l'accés al port, la urbanització del Montiboli i del bulevard del polígon industrial El Torres, així com un pla d'asfaltat i les obres de rehabilitació de diverses escoles són algunes de les actuacions a què es destinarà esta ampliació pressupostària.

Categoria: Òrgans de Govern.

11 d’Abril de 2024

La vilera Ana Baldó presenta el llibre “La costura de les arts marítimes”, guardonat pel Museu Marítim de Barcelona

Aquesta publicació retrata la producció manufacturera espanyola del fil i les xarxes que, des de la Vila Joiosa, es proveïa a naus mercants i barques de pesca des de l'època ancestral fins als anys 60.

Categoria: Patrimoni Històric, Cultura.