La Confraria de Pescadors de la Vila Joiosa participa a la manifestació dels agricultors a Madrid

Les confraries de pescadors de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Andalusia s'han unit al sector agrícola per reivindicar a Madrid les retallades injustes per part de la Unió Europea.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
Sota el lema “Pel futur de la pesca, l'aqüicultura, les peixcateries i la salut dels consumidors a Espanya'', la Confraria de Pescadors de la Vila Joiosa ha participat hui en la manifestació convocada per les organitzacions agràries Asaja, COAG i UPA a Madrid.
 
Al voltant de 50 persones s'han desplaçat en un autobús des de la Vila Joiosa per formar part de la comitiva que ha recorregut els carrers de la capital des de la seu del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació fins a la seu de la Unió Europea. El sector pesquer s'ha unit a l'agrícola, recolzat per l'Associació Empresarial d'Aqüicultura Espanyola (Apromar), la Confederació Espanyola de Pesca (Cepesca), la Federació Nacional d'Associacions Provincials d'Empresaris Detallistes de Peixos i Productes Congelats (Fedepesca) i la Federació Nacional de Confraries de Pescadors (FNCP).
 
A més de la manifestació, també s'han dut a terme vagues a la Vila Joiosa, Calp i Altea, les embarcacions de les quals han estat amarrades a port durant la jornada de dilluns.
 
Amb esta manifestació, que coincideix amb la reunió del Consell de Ministres d'Agricultura i Pesca de la Unió Europea a Brussel·les, es pretén reforçar davant de la Unió Europea les reivindicacions comunes que té el sector agrari i pesquer.
 
Un mes després que la Comissió Europea publicara l'esborrany en què es confirmara la retallada de dies laborals per a les barques d'arrossegament de la Mediterrània un 40% en 2024, el sector pesquer ha decidit unir-se al moviment de protesta iniciat pels agricultors. Entre les seues peticions, el sector destaca que es reconeguen els sacrificis realitzats els últims anys pels pescadors, gràcies als quals s'ha pogut aconseguir que la majoria de les poblacions de peixos s'exploten de manera sostenible des del punt de vista biològic; que la Unió Europea canvie el rumb de les seues polítiques, en particular de la Política Pesquera Comuna (PPC) i de la política mediambiental; i que els productes procedents de les importacions compleixquen els mateixos requisits que els productes europeus.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 26 de Febrer de 2024