L'equip de govern local presentarà al ple una segona modificació de 3'8 milions d'euros al pressupost de 2024

La reurbanització dels carrers del centre urbà, l'accés al port, la urbanització del Montiboli i del bulevard del polígon industrial El Torres, així com un pla d'asfaltat i les obres de rehabilitació de diverses escoles són algunes de les actuacions a què es destinarà esta ampliació pressupostària.

Imagen que acompaña la notícia
L'equip de govern local ha presentat a la comissió informativa d'Hisenda celebrada hui una modificació pressupostària de 3.864.972'13 euros, que serà portada a la seua aprovació pel ple la setmana que ve. Consisteix en una sèrie d'actuacions que completen la planificació d'inversions i els treballs previs per a les mateixes de l'any 2024. El portaveu de l'equip de govern local i regidor d'Hisenda, Paco Pérez Buigues, explica que “l'Alcalde Marcos Zaragoza ja va anunciar el mecanisme comptable per dur a terme estes actuacions i poder continuar amb el procés de transformació del municipi, rehabilitant les infraestructures i actualitzant els serveis a la ciutadania”. En aquest sentit, Pérez Buigues exposa que "es tracta d'accions urgents i necessàries que marcaran el canvi en què estem treballant i que mereix el municipi".
 
Entre les actuacions objecte d'aquesta modificació destaquen els projectes de reurbanització dels carrers Colón, Constitució i Ramon i Cajal, així com de la rotonda de la Creueta “amb què s'inicia el procés d'uniformitat i accessibilitat del centre urbà i creació del centre comercial obert”. A això, s'hi uneix l'enderrocament de l'antiga fàbrica de xocolate localitzada al carrer Félix Rodríguez de la Fuente i de l'antiga parada del tren de la Creueta, amb la qual cosa s'aconseguirà crear un nou vial per millorar la mobilitat al centre urbà . Així mateix, es contempla la renovació del sistema d'aire condicionat del Mercat, “necessària pel deteriorament sofert per la manca de manteniment”, segons apunta Pérez Buigues, que afegeix que “en estes instal·lacions ja s'han iniciat tasques de rehabilitació, com ara la reparació del sól”.
S'hi inclou, també, el projecte d'urbanització de la zona del Montiboli, el carrer Terral de la Cala i del bulevard del polígon industrial El Torres, on, a més, la modificació pressupostària preveu la contractació d'un servei a la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL) que faça les tasques de constitució i implementació d'una Entitat de Gestió i Modernització del teixit industrial. El regidor d'Hisenda explica que la Vila Joiosa no té esta entitat per al seu principal polígon industrial i la seua creació és urgent ja que comporta la regeneració i millora de qualitat del sòl d'esta àrea industrial, la promoció econòmica i l'increment de l'oferta de serveis addicionals en aquesta, ja que és la millor manera de reforçar la capacitat del polígon industrial, així com promou que l'Ajuntament de la Vila Joiosa i els propietaris col·laboren de forma coordinada en la creació, conservació i modernització dels serveis públics”. Pérez Buigues apunta que al polígon industrial El Torres hi ha més de 70 empreses i amb esta entitat es poden sol·licitar subvencions, com procedents de fons europeus o les ofertes per l'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació, IVACE, “opció fins a la data inabastable per falta d'una política industrial reglada”. A més, la modificació inclou el projecte de millora de la baixada al port des del polígon industrial El Torres, al qual es destinaran 380.000 euros.
 
Entre el llistat d'actuacions, hi ha un pla d'asfaltat de carrers i camins amb una inversió de 400.000 euros anuals durant 4 anys, la substitució de lluminàries led a diversos carrers i parcs, en què s'invertiran al voltant de 200.000 euros, i les obres de rehabilitació als col·legis Poble Nou, L'Ermita i La Torreta, que comptaran amb 150.000 euros. També inclou el projecte definitiu de la Casa de la Música, la construcció d'un rocòdrom per a la pràctica de l'escalada esportiva i la reparació de la platja Estudiants.
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 11 d’Abril de 2024