El ple dóna llum verda a la modificació pressupostària de 3,8 milions d'euros presentada per l'equip de govern local

El ple també ha aprovat la cessió a la Generalitat de la parcel·la de la zona Gasparot per construir els habitatges socials ja anunciats, la creació d'un banc de terra vegetal per reutilitzar el sòl afectat per projectes urbanístics i el reglament de la jornada laboral dels empleats de l'ajuntament.

Imagen que acompaña la notícia
El Ple de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, convocat avui en sessió ordinària, ha aprovat la modificació pressupostària de 3.864.972'13 euros, presentada pel regidor d'Hisenda, Paco Pérez Buigues. Aquesta ampliació del pressupost del 2024 ha estat recolzada amb els vots a favor dels grups municipals Partit Popular, Vox i Gent per La Vila i els vots en contra de PSOE i Compromís. Aquesta modificació, segons ha explicat el portaveu de l'equip de govern local, “complementa la modificació aprovada a la sessió plenària de març i contempla actuacions necessàries per avançar i continuar el canvi en què estem treballant al municipi”.
 
Entre les actuacions destaquen els projectes de reurbanització dels carrers Colom, Constitució i Ramon i Cajal, així com de la rotonda de la Creueta, l'enderrocament de l'antiga fàbrica de xocolata localitzada al carrer Félix Rodríguez de la Fuente i de l'antiga parada del tren de la Creueta, de manera que s'aconseguirà crear un nou vial per millorar la mobilitat al centre urbà. També s'hi inclou el projecte d'urbanització de la zona del Montiboli, el carrer Terral de la Cala, la baixada al port i del bulevard del polígon industrial El Torres, on, a més, la modificació pressupostària contempla la posada en marxa d'una Entitat de Gestió i Modernització del teixit industrial. L'ampliació pressupostària compta, a més, amb un pla d'asfaltat de carrers i camins, les obres de rehabilitació a les escoles Poble Nou, L'Ermita i La Torreta i el projecte definitiu de la Casa de la Música, entre d'altres.
 
El portaveu del grup municipal socialista, Andreu Verdú, ha sol·licitat retirar la proposta per poder posar en risc l'estabilitat econòmica de l'ajuntament, i el portaveu de l'equip de govern local, Paco Pérez Buigues, li ha respost que la modificació està avalada per els tècnics municipals.
 
El ple també ha aprovat per unanimitat la creació d´un banc de terra vegetal, iniciativa presentada per l´equip de govern local que, segons ha exposat el regidor de Medi Ambient, Carlos Soler, aquesta proposta respon a la petició per part del grup ecologista Xoriguer des de 1999 i consisteix en la disposició d'un espai on emmagatzemar tot terreny que hagi de ser afectat per qualsevol projecte urbanístic, a fi de poder ser reutilitzat posteriorment als parcs i jardins públics, a les parcel·les agrícoles de la Fundació Aragonès o per part de pagesos locals i ciutadans.
 
En un altre punt de l'ordre del dia, el Ple ha aprovat per unanimitat l'esmena d'un error material de la modificació puntual del pla de reforma interior M20 i TI33 La Cala-2 amb què es canvia la classificació de parcel·les dotacionals privades per parcel·les dotacionals públiques per tal de construir-hi les instal·lacions d'un consultori d'atenció primària, l'extensió administrativa de la Cala, les oficines de la Policia Local i del col·legi públic d'educació especial Secanet.
 
A més, s'ha aprovat per unanimitat la proposta de l'equip de govern per cedir a la Generalitat Valenciana la parcel·la, situada al carrer Confrides, a tocar del col·legi públic Gasparot, destinada a la construcció d'habitatges públics per a lloguer jove i la reglamentació de la jornada laboral de 35 hores dels empleats públics de lAjuntament. El regidor de Personal, Paco Pérez Buigues, ha explicat que aquesta mesura “era una obligació que va adquirir l'anterior equip de govern i que no va aconseguir aplicar en prorrogar el pressupost municipal, i per això amb aquesta normativa desbloquegem aquest compromís amb els treballadors de l'ajuntament ”. En aquest sentit, Pérez Buigues, ha destacat que la taxa de temporalitat dels treballadors municipals ha baixat del 40'37% el desembre del 2022 al 29'85% el març del 2024, registrant-se actualment 188 funcionaris de carrera i 80 funcionaris interins, a això ha afegit que "l'objectiu és continuar reduint aquest percentatge d'interinitat i arribar al final del 2024 amb tan sols un 4%".
 
Així mateix, s'han aprovat per unanimitat els horaris i condicions de treball de la plantilla de la Policia Local, el sistema del qual estableix la creació d'una borsa per prestar 800 serveis de reforç de 7 hores per cada any, i, també, les guàrdies setmanals del personal dels departaments de Medi Ambient i Serveis Tècnics de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, que suposen la disponibilitat durant les 24 hores, amb un temps de resposta de màxim 20 minuts, amb la mesura del qual es configura una brigada de manteniment d'actuació immediata que, a més, comporta ampliar el servei públic fora de l'horari habitual.
 
El Ple no ha aprovat la moció proposada pel grup municipal socialista d'instal·lar ombratges al passeig de la platja centre.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 18 d’Abril de 2024