El Ple aprova la creació d'una plaça d'Intendent de la Policia Local per tal d'ampliar la plantilla d'agents de seguretat ciutadana local

El Ple ha aprovat la modificació de la Relació de Llocs de Treball vigent per incloure una plaça més d'Intendent de la Policia Local, el lloc del qual es suma a la convocatòria de provisió en propietat de 5 places d'agents, aprovada per la Junta de Govern Local .

Imagen que acompaña la notícia
El Ple de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, convocat hui en sessió ordinària, ha ratificat amb els vots a favor de l'equip de govern local, Compromís, Vox i Gent per La Vila i l'abstenció del PSOE, la proposta de modificar la relació de llocs de treball de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, aprovada pel ple el febrer del 2023, per incloure una plaça d'Intendent de la Policia Local. Aquesta moció, presentada pels edils de Personal, Paco Pérez Buigues, i de Seguretat Ciutadana, Jaime Santamaría, correspon a l'objectiu de l'equip de govern local d'ampliar la plantilla d'agents locals per tal d'atendre les necessitats organitzatives i de funcionament del cos de la Policia Local, que derivaran en una ampliació i millora del servei al ciutadà. De fet, la Junta de Govern Local ha autoritzat la convocatòria de provisió en propietat de cinc places d'agent de la Policia Local, de les quals tres seran proveïdes mitjançant oposició per torn lliure i les dues restants mitjançant concurs de mèrits per torn de mobilitat, i Santamaría també ha anunciat l'obertura d'una borsa d'agents de Policia Local per a la temporada estival.
 
Així mateix, al plenari s'ha adonat de la delegació de competències en matèria de gestió, recaptació i inspecció tributària local al portaveu de l'equip de govern local i regidor d'Hisenda, Paco Pérez Buigues. Aquesta modificació de les delegacions de competències d'Alcaldia és procedent de l'aprovació del pla d'inspecció tributària municipal.
 
En un altre punt de l'ordre del dia, el Ple ha acceptat la moció presentada pel portaveu del grup municipal Vox, David Moreno, per celebrar la Gala de l'Esport el 2025 per tal de reconèixer els èxits dels esportistes vilers en diferents disciplines i nivells competitius. La proposta ha estat recolzada per l'equip de govern local, el PSOE, Vox i Gent per la Vila i l'abstenció de Compromís. També s'ha aprovat per unanimitat la proposta conjunta, presentada per l'equip de govern local, el grup municipal socialista i Gent per la Vila, per sol·licitar a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana la construcció d'un nou baixador del mitjà de transport ferroviari TRAM a la zona del Gasparot, que preste servei a la zona d'expansió del PP-23, on es preveu executar les obres d'ampliació de l'institut d'educació secundària Marcos Zaragoza i la construcció de 33 vivendes de lloguer social.
 
A més, s'ha aprovat per unanimitat la delegació a l'organisme autònom Suma Gestió Tributària de la Diputació d'Alacant la gestió i recaptació de les sancions administratives per l'incompliment de l'ordenança municipal de convivència ciutadana, aprovada al ple ordinari de febrer de 2024, així com, amb el vot contra el PSOE, el cessament de l'activitat del gabinet psicopedagògic municipal a partir del curs 2024-2025. Segons ha explicat l´edil d´Educació, Marisa Mingot, aquest servei només ofereix atenció al col·legi públic Doctor Álvaro Esquerdo i l´escola d´adults Bernat de Sarrià, ja que la resta de centres educatius del municipi disposa de professionals orientadors especialitzats en aquestes funcions, per això el Ple sol·licita que siga la conselleria de Serveis Socials qui assumeixca aquest servei en estos centres, ja que pertany a la seua competència.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 16 de Maig de 2024