La Vila Joiosa celebra el Dia Internacional contra la LGTBIFobia

L'Associació VilaDiversitat ha penjat una pancarta commemorativa a la façana del centre social Llar del Pensionista i els centres educatius han organitzat activitats per promoure la inclusió social del col·lectiu LGTBI.

Imagen que acompaña la notícia
La Vila Joiosa celebren el Dia Internacional contra l'Homofòbia, Trasnfòbia i la Bifòbia amb un acte en què els membres de la corporació municipal i el col·lectiu VilaDiversitat han penjat una pancarta reivindicativa a la façana del centre social Llar del Pensionista. L'Alcalde Marcos Zaragoza i diversos regidors han assistit a aquest acte on també s'ha llegit un manifest reivindicatiu en què s'ha denunciat l'odi i la discriminació contra el col·lectiu LGTBI. L'Alcalde, Marcos Zaragoza destaca que “som un poble amable i respectuós, conscient que la inclusió social és cosa de tothom”.
 
Als centres educatius també s'han realitzat activitats amb motiu del Dia Internacional contra LGTBIFobia. L'IES Marcos Zaragoza ha elaborat un total de 6 pòsters, cadascun amb el mateix lema “Less talk, more love”, però en diferent idioma. A més, durant l'hora de l'esbarjo s'ha col·locat un mural fet amb material reciclat i paraules positives de cada alumne del centre. D'altra banda, l'IES Malladeta, han commemorat el dia durant el pati amb una jornada d'activitats i tallers. Mentres que l'IES Marina Baixa ha exposat un estand de recomanacions lectores a l'entrada del centre.
 
La música també ha estat la protagonista d'aquesta celebració durant tota la setmana als instituts. S'ha pogut escoltar en el canvi de classe diverses cançons que reivindiquen la lluita contra la LGTBIFobia i l'Associació VilaDiversitat ha col·laborat amb oferint una exposició de referents LGTBI al món del manga.
 
Dins de la programació per commemorar el dia d'avui també hi ha les xerrades impartides per VilaDiversitat per presentar la guia de conceptes bàsics LGTBIQ+ destinada a estudiants i educadors sobre orientació sexual, identitat i expressió de gènere, i característiques sexuals. Aquesta guia es pot adquirir tant a centres educatius com al centre social Llar del Pensionista, la Biblioteca Municipal Cristóbal Zaragoza i la Casa de la Joventut.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 17 de Maig de 2024