L'Alcalde Marcos Zaragoza valora el primer any de govern com un any de gestió i treball per recuperar la Vila Joiosa

“Complim un any de treball i de gestió per implantar una estratègia efectiva, aconseguir realitats, solucionar problemes i desbloquejar projectes necessaris per al benestar de la ciutadania i la transformació de la Vila Joiosa”, destaca Marcos Zaragoza.

Imagen que acompaña la notícia
L'Alcalde Marcos Zaragoza fa balanç hui, quan es compleix un any de la seua presa de possessió al capdavant de l'equip de govern local, del seu primer any de mandat que qualifica de “preparatori, il·lusionant i productiu, ja que ha estat intens quan a feina i gestió del que a poc a poc se'n van veient els fruits”.
 
En aquest sentit, Zaragoza explica que l'equip de govern local està implantant un nou ritme de treball a l'organigrama del consistori, des d'un enfocament més operatiu i empresarial, que comporta la modificació de la relació de llocs de treball en què estan immersos i una frenètica activitat per agilitzar la gestió. Aquesta gestió comportarà una rendició de comptes anual. "Volem intensificar el contacte de tot l'equip de govern amb els ciutadans. Volem comunicar el nostre projecte de ciutat, conèixer l'opinió i prendre nota dels suggeriments dels nostres veïns”.
 
L'Alcalde exposa que “estem ordenant la Vila Joiosa i en un any hem dut a terme moltes accions pendents de realitzar en aquests darrers anys, per la qual cosa hem aplicat plans de xoc per poder solucionar qüestions tan urgents com la neteja viària, l'enllumenat, l'asfaltat de carrers i camins i la rehabilitació de les instal·lacions municipals, deteriorades per la manca de manteniment, entre moltes altres qüestions.”
 
L'Alcalde ha destacat que una de les seues màximes prioritats és la neteja viària, per la qual cosa s'han ampliat els contractes del servei de neteja i recollida de residus urbans, així com el de la neteja i el manteniment de parcs i jardins. "On deien que no es podia modificar el contracte, portem dues modificacions en un any: una de 300.000 euros i altra d'un milió i mig d'euros", apunta Zaragoza.
 
Un altre assumpte a destacar és que, després de 20 anys, s'ha presentat i aprovat el pressupost del 2024 en temps i forma. “Arribem al govern local sense un pressupost en vigor, per la qual cosa durant els sis primers mesos apliquem plans de xoc per emprendre les urgències en matèria contractual i reparacions necessàries, però ja tenim un pressupost anual, eina bàsica per dur a terme la gestió del municipi, que respon a la nostra estratègia i als nostres objectius establerts”, exposa l'Alcalde.
 
En total, s'han preparat 80 projectes per a la seua execució, 31 dels quals ja estan en marxa, com la rehabilitació del parc Censal, al qual s'han afegit més partides com el cablejat de la llum i la renovació del mecanisme de les rampes mecàniques ; l'accés a l'institut d'educació secundària Marcos Zaragoza; la construcció de la rotonda a l'avinguda President Adolfo Suárez; l'ampliació del cementiri; la reparació del passeig de la platja del Torres; la gestió directa del PP-4; la baixada al port; i l'ascensor de baixada a la platja des del Palasiet, entre d'altres. "En aquesta legislatura invertirem 25 milions d'euros per col·locar la Vila Joiosa en la posició que mereix a la Marina Baixa", assenyala Zaragoza.
 
Un dels projectes heretats amb càrregues ha estat el col·legi públic Doctor Álvaro Esquerdo, que ha requerit grans esforços per aconseguir la seua posada en marxa per a la comunitat educativa, “una obra que la trobem paralitzada i sense perspectives de solució”.
 
Pel que fa al projecte de la Casa de la Música, Zaragoza assegura que dissenyem un nou projecte perquè considerem que la proposta iniciada era irrealitzable a causa de l'elevada inversió que hagués requerit per a la seua construcció, que superava els 21 milions d'euros, sense comptar amb les necessitats de manteniment una vegada acabada i la posada en funcionament, per la qual cosa no tenim capacitat financera per desenvolupar-lo, a més de buscar la ubicació més idònia per a les necessitats de les associacions culturals i la coherència respecte a altres infraestructures culturals de la ciutat . A més, la documentació es va presentar tard i malament, per la qual cosa el tribunal de contractació va acceptar desestimar-ho. Tot i això, els grups de l'oposició estan endarrerint el projecte en presentar al·legacions al conveni entre l'Ajuntament de la Vila Joiosa i la Fundació Aragonès, quan jo no faré res que no siga avalat pel servei jurídic”.
 
Pel que fa a l'Hospital Asilo Santa Marta, “n'hem prioritzat la reestructuració organitzativa, ja que era urgent designar una directora i ara funciona perfectament. A més, negociarem un conveni col·lectiu per millorar les condicions dels treballadors de l'Asil, igual que ha passat al centre ocupacional Les Talaies, on s'ha arribat a un acord històric després de molts anys de negociacions”. A l'asil s'uneix el projecte de rehabilitació de les infraestructures.
 
D'altra banda, la Vila Joiosa ha entrat a formar part del Pla Viu de la Generalitat Valenciana i disposarà de 33 habitatges per a lloguer social, a la qual cosa l'Alcalde afegeix que es destinaran més parcel·les municipals on construir habitatges socials. A més, la Vila Joiosa ha tornat a incorporar-se al Grup d'Acció Local Pesquer La Marina per donar suport al sector pesquer.
 
Pel que fa a seguretat ciutadana, l'Alcalde explica que “estem treballant en l'ampliació de la plantilla de la Policia Local i ja s'hi han incorporat nous agents” i que s'han aconseguit tres zones per crear aparcaments dissuasius que estaran disponibles ben prompte.
 
En matèria turística, s'ha posat en marxa el Pla de Sostenibilitat de Destinacions Turístiques i s'ha aconseguit la sisena bandera blava a les platges del municipi, fet que converteix la Vila Joiosa en líder en el nombre de banderes blaves a la Marina Baixa, a més de la del sender de la Colada de la Costa. A més, s'està treballant en la creació d'una fundació amb col·laboració publicoprivada que estableixca les línies estratègiques del sector al municipi.
 
Finalment, l'Alcalde exposa que s'està apostant per la cultura i l'oci per a totes les edats i, a més de reobrir l'Espai d'Art Contemporani de La Barbera, crear la Fira de Llibre, el primer concurs de Street Art i la primera Fira Solidària, entre d'altres, s'han organitzat dos esdeveniments multitudinaris, com són La Nadala i el Maror Festival, que han rebut una resposta massiva per part del públic local i provincial. “Aquests esdeveniments, a més d'oferir alternatives d'oci als nostres veïns, ens han permès col·locar la Vila Joiosa al mapa, igual que passa amb La Vila International Rugby Cup”.
 
El nombre de projectes en marxa correspon a les modificacions pressupostàries aprovades per l'equip de govern, que permetran dotar la Vila Joiosa de serveis, recuperar espais, millorar la mobilitat, implantar una política de conservació i manteniment de les instal·lacions i infraestructures, a més de dirigir la gestió del públic cap a la sostenibilitat.
 
 
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 17 de Juny de 2024